Siirtliler-Board Sitesi, Üyelerini Başur'da Ağırladı
İlimizde iki yıldan beri yayını sürdürmekte olan www.Siirtliler-Board-com Sitesi, üyelerini ağırlayan bir etkinliği Başur Dinlenme tesislerinde organize etti. Üyelerin birbirlerini tanıması amacına yönelik etkinliğe katılanlar, temiz havada gitar çalıp top oynadılar ve yüzerek bol bol eğlendiler.
1800 üyesi bulunduğu açıklanan sitenin, bu etkinlik öncesinde Halı saha, Basketbol maçları ve ödüllü şiir yarışması da organize ettiğine vurgu yapılarak kuruluş amacı olarak: "Siirti en iyi şekilde tanıtmak" olduğu vurgulandı. Jet-Mar Alışveriş Merkezi ve Murat Marketin de katkıda bulundukları dile getirilen etkinliğe katılan gençler, bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler. Sitenin, Siirti tanıtmaya yönelik etkinliklerini sürdüreceği de dile getirildi.
------------
Siirtli Gençler Piknikte Bir Araya Geldi
Yaklaşık bir senedir faaliyet gösteren www.Siirtliler-Board.com sitesi, üyelerini Pazar günü Başurda ağırladı.
Birçok faaliyete imza atan internet sitesi, Sitede birbirlerini tanımayanları bir araya getirmek için Başur Dinlenme Tesislerinde mükemmel bir hafta sonu geçirdiler. Belediye Basın Görevlisi Şakir Özmazının katıldığı etkinlikte, gençler top oynadı, gitar çaldı, Başur Çayında yüzdü, okey ve tavla oynadılar ve temiz havanın keyfini çıkardılar.
Site bundan önce de Halı saha ve Basketbol maçları düzenlemiş ve geniş katılımlı bir Ödüllü Şiir Yarışmasına da imza atmıştı. 1800 üyesi bulunan Siirtliler-Board sitesi, yardıma muhtaç bir öğrenci için de yardım toplamış ve birlik-beraberliğini sergilemişti.
Kuruluş amacı, Siirti en iyi şekilde tanıtmak olduğunu öğrendiğimiz sitede, Birbirinden yetenekli gençler, boş vakitlerini bu sitede geçiriyor ve teknolojik olarak Siirtlilere yardımcı oluyorlar. İnternette sörf yaparken, nasıl faydalı olunur, en iyi nasıl internetten faydalanılır, Siirtliler kendilerini en iyi nasıl ifade eder, gibi soruların cevapları bu sitede yanıtlanıyor.
35 kişinin katıldığı etkinlikte Siirtte faaliyet gösteren, Damla İnternet Cafe ve Oğuz İnternet Cafe sahipleri de etkinliğe katılarak destek verdiler. Başurda bulunmaktan büyük keyif alan üyeler, sineklerden, aile yerlerinin bulunmamasın ve etrafından biraz bakımsız olmasından yakındılar.
Mamx firmasının el attığı Başurda eskisine büyük değişim olduğu ve Pazar günü Başur Mamxin hıncahınç dolduğu gözlendi. Yetkilerden aldığımız bilgilere göre her gün akşamüzeri çöpler toplanmakta ve muntazaman ilaçlamalar yapılmakta.
Dönüşte çamura sağlanan bir aracı da el birliği ile kurtaran gençler bir hatıra fotoğrafı da çekmeyi ihmal ettiler.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Site yetkilisi, "Ara sıra siteye diğer şehirlerden üyeler geliyor ve yaptığımız sohbetlerde, Siirt'te hala kan davaları var mı?, Siirt'te çatışmalar devam ediyor mu? Orasını biz tv.lerden izliyor ve Irak'a benzetiyoruz gibi cümleler kuruyorlar. İşte bu noktada ne kadar faydalı bir site açtığımızı farkediyoruz. Çünkü, bunu yazan üyeler, Siirt Resimleri kısmını gördükten sonra hiç öyle bir il olmadığımızı, Kan davaları gibi çağ dışı anenelerden arındığımızı, Terör olaylarının kötü izlerini üzerimizden atmaya çalıştığımızı görüyor ve en kısa zamanda Siirt'e gelip ziyarette bulunmayı, tarihi yerleri gezmeyi düşündüklerini söylüyorlar. Ayrıca Siirt'te çok uzak düşen, yıllar önce göç edip Almanya'da çalışanlar ve diğer İllerdeki Siirtliler bu site sayesinde bir nebze olsa memleket hasretlerini gidermenin mutluluğunu yaşıyorlar. Onların mutlu olduklarını görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.
Başurdaki etkinlikte Murat Market ve Jet-Mar Alışveriş Merkezi de katkıda bulundular. Gençler mutlu bir hafta sonu geçirdikleri için duydukları mutluluktan dolayı Siirtliler-Board yönetimine teşekkür ettiler.
http://siirtliler.net/Sayfala.asp?nereye=YAZIOKU&id=417


LinkBack URL
About LinkBacks





Alıntı
