Windows 7'nin geliştirilme süreci, daha önce hiç bir işletim sisteminde olmadığı kadar yakından takip edildi. Hem Microsoft'un resmi yollardan yayınladığı Beta ve RC sürümleri, hem de gayrı resmi yollardan internete dağılan ara sürümlerle kullanıcıların büyük ilgisini çekti.
Bugün, yani 13 Temmuz 2009 önemli bir gün, çünkü Microsoft'un belirlediği programa göre Windows 7'nin geliştirilme süreci bugün bitecek... Bugün, işletim sistemini oluşturan kodlar son kez derlenecek ve RTM sürümü, yani piyasaya sürülmeye hazır sürüm oluşturulacak, en azından beklenen bu. Diğer yandan, her ne kadar Microsoft'un son derleme işlemini 13 Temmuz'da yapacağı beklense de, geçtiğimiz hafta internete Windows 7'nin Build 7600 sürümü sızmış durumda. 10 Temmuz'da derlendiği bilinen bu paketin sürüm numarası önemli, çünkü Microsoft bu sürümle Build 72xx'lerden bir anda 7600'e sıçramış oluyor. Sürüm numaralarında bu tür sıçramalarsa ancak RC ve RTM gibi önemli adımlarda yapılıyor.
Şu an için konuyu yakından takip eden meraklılar ikiye ayrılmış durumda. Bir kısmına göre, şu aralar nette dolaşan 10 Temmuz çıkışlı Build 7600 sürümü, Windows 7'nin piyasaya sürülecek son sürümü. Diğer tarafsa, 13 Temmuz tarihli bir Build 7700'ün söz konusu olabileceğini iddia ediyor. Ne kadar güçlü olduğu bilinmeyen başka bir iddiaysa Windows 7'de son anda önemli sorunlar bulunduğu ve son sürüm için belirtilen 13 Temmuz tarihinin tutturulamayacağını, erteleneceğini söylemekte.
Aksini iddia eden dedikoduyu bir kenara bırakırsak, Windows 7'nin geliştirilme sürecinin bugün biteceği kesin. Ürün 22 Ekim tarihinde piyasaya sürülecek, ancak bugün geliştirilme süreci bitmiş olan Windows'un önemli donanım üreticilerine ve yazılım geliştiricilere sağlanacağı da biliniyor. Dolayısıyla, resmi satışlar 22 Ekim'de başlayacak olsa da bir kaç gün içinde Windows 7'nin tamamlanmış sürümünün internete yayılacağı hem sizin, hem bizim, hem de eminiz ki Microsoft'un bildiği bir gerçek.
Bu noktada, daha önceki Windows 7 Beta ve RC yayınlarında yaşanacağı gibi, bu son sürümde de ortaya içi virüsle yüklü ya da sahte sayısız "Windows 7 Final" dosyasının yayılacağını hatırlatıyor, okurlarımıza nette karşılarına çıkan kaynağı, içeriği belirsiz Windows 7 imajlarına itibar etmemelerini öneriyoruz.


LinkBack URL
About LinkBacks




Alıntı
