2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    09.11.2006
    Yaş
    36
    Mesajlar
    2.009
    Tecrübe Puanı
    60

    İşte hackerların 2007 hedefleri

    İnternet güvenliği uzmanları, siber kriminallerin 2007de dikkatlerini e-posta güvenliğinden web sitelerine çevirecekleri uyarısında bulundular.

    İnternet güvenlik firması Sophos tarafından hazırlanan bir rapora göre, bilgisayar korsanlarınca kötü niyetli yazılımların yerleştirildiği web sitesi sayısı her geçen gün çoğalıyor ve bu tip programlara evsahipliği yapan yeni URL (uniform resource locator-tekdüzen kaynak bulucu) sayısı her gün 5 bin adet artıyor.

    Kötü niyetli yazılımlara evsahipliği yapan web sitelerinin üçte birinin ABDde (yüzde 34,2) bulunduğu belirtilen raporda, özellikle ABDdeki web sitelerinin güvenlik eksikliğinin, bu ülkenin siber suçların merkezi olmasının nedeni olduğu kaydedildi.

    Rapora göre, kötü niyetli yazılımlara evsahipliği eden ülkeler sıralamasında Rusya yüzde 31 ile ikinci, Hollanda yüzde 9,5 ile üçüncü, Ukrayna yüzde 4,7 ile dördüncü ve yüzde 3,2 ile Fransa beşinci durumda bulunuyor.

    Kullanıcıların güvenliği eksik siteleri daha fazla kullanmaları, daha fazla download yapmaları ve audio/video trafiğinin yoğunluğunun, siber suçluların şirket ağlarına girmeleri için en uygun ortamı sağladığını belirten uzmanlar, hackerların, şirketlerin e-posta güvenliği gereğini fark etmeleriyle bilgisayarlara sızmak için başka yolları denemeye başladıklarına dikkati çekiyorlar.

    Uzmanlar, hackerların taktik değiştirerek, spyware denen casus yazılımların bulunduğu e-posta göndermek yerine, kötü niyetli yazılım barındıran web sitelerine bağlantı veren e-postalar göndermeye başladıklarına işaret ediyorlar.

  2. #2
    Teğmen Array
    Üyelik tarihi
    26.01.2007
    Yaş
    33
    Mesajlar
    834
    Tecrübe Puanı
    36

    Standart

    HACKER OLMAK VARDI.......


 

Benzer Konular

  1. Office 2007 Belgelerini Office Alt Sürümlerinde Acmak Ve Kaydetmek
    By nesta_34 in forum İNTERNET ve GÜVENLİK
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09.04.2009, 09:09

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •