29 şubatta doğmuş![]()
Ewet arkadaşlar benim mantık sorum şöyle olacak...
bildiğiniz gibi her insanın yılda bir kez doğum günü olur.Bizim sorumuzun içinde yer alacak şahıs 17 yaşında ama sadece 4 sefer doğum gününü kutlamış.....
Hepinizin, neden şimdiye kadar dört sefer doğum gününü kutladığının sebebini bilir..
İpuçu:
cevap şöyle olsun
(17 yaşındaki çocuk xx.xx gününde ve ayında doğmuştur doğduğu yıl bizi ilgilendirmiyor.. xxxxxxxx sebepten dolayı sadece dört yılda bir doğum gününü kutlayabiliyor(Şeklinde
Soruyu bulan kişi veya kişilere Siirtliler-Baord çay oacağından bir aylık bedava çay fişi verecem![]()
29 şubatta doğmuş![]()
"BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"Şeyh Muhammed Kazım KS
4 Yılda bir dediğinde zaten anlaşılıyor. 4 x 4 = 16+1=17
Bunun cevabını vereceğinizi zaten biliyordum tamam 29 şubatta doğmuş. Ama neden 4 yılda bir şubat ayı 29 gün çeker
ORiJiNAL YAZARI : sedpasha
4 Yılda bir dediğinde zaten anlaşılıyor. 4 x 4 = 16+1=17
Tamamda ben senden cevabını istiyom .Matematiksel işlermi değil ??
29 Şubat, Türkiye'de kimsenin doğmak istemediği bir gün! Nüfus kütüğü kayıtlarına göre Türkiye'de '25 bin' 29 Şubat doğumlu var. 1 Mart'ta doğanların sayısı ise 1 milyon 45 bin
Kim çocuğunun doğum gününü dört yılda bir kutlamak ister?
İstatistiklere göre, sadece 25 bin kişi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, kütüklere kayıtlı kişiler arasında 29 Şubat'ta doğan ve yaşayan kişilerin sayısı 25 bin 804. Oysa 1 Mart'ta doğan kişilerin sayısı 1 milyon 45 bin 90, 2 Mart'ta doğan kişilerin sayısı 350 bin 943, 3 Mart tarihinde doğanların sayısı ise 364 bin 215.
Yetkililer, 29 Şubat ile 1 Mart arasında bu denli farklılık olmasında, ebeveynin çocuklarının doğum günlerini dört yılda bir kutlamak istememesinin payı olduğunu düşünüyor.
Dünya Bekârlar Günü
29 Şubat gününün İrlanda'da özel bir anlamı daha var. Rivayete göre İrlandalı iki Aziz St. Patrick ve St. Bridget evlenme teklif etme hakkının dört yılda bir kadınlara ait olmasına karar verdi, St. Patrick 'Bari uzun yıllar kadınların olsun' dedi. Evde kalmış kızlara özgü sayılan, '29 Şubat', zamanla kibarlaşarak 'Dünya Bekârlar Günü' halini almış.
29 Şubat'ın hesaplanışı ise yüzyıllar boyunca astronomlara saç-baş yolduran bir hadise. Güneş Yılı'nın gün ve haftalar bölümü konusunda sürekli olarak yaşanan sorun üzerine M.Ö. 46'da Jül Sezar, Yunan astronom Sosigenes'in önerisi üzerine bir yılın 365 gün altı saat olmasına karar verdi. Buna göre, bir yıl 365 gün üzerinden hesaplanacak, kalan altı saatler de her dördüncü yıla bir gün eklenecekti.
Ama Jülyen takviminin de bir sorunu olduğu zamanla ortaya çıktı. Bu, bir yılın gerçek uzunluğunun 365 gün altı saat değil, bundan yaklaşık 11 dakika daha kısa olmasından kaynaklanıyordu. Bu 11 dakikalar, yıllar içinde önemli kaymalara yol açtı.
1500'lü yıllara gelindiğinde bu kayma 14 güne kadar çıkmıştı. 1582 yılında Papa 13. Gregorius, o yıldan 10 gün düşürülmesini emretti. Gregoryen Takvimi, bu tarihten sonra zamanla çeşitli ülkelerde benimsenmeye başlayarak bugün yaygın kullanılan durumuna geldi.
Şubatın sihiri
Bir yıl (örneğin 1956) eğer dörde bölünüyorsa o yılın şubat ayı 29 çeker. Ama bu bölünen yıl, dördün yanı sıra aynı zamanda 100'e de bölünebiliyorsa, o zaman şubat 29 çekmez. Ancak bu 100'e bölünen yıl 400'e de bölünüyorsa şubat 29 çeker. Örneğin 2000 yılı. Hem 100'e hem de 400'e bölünür.
29 Şubat, 28 yılda bir pazar gününe denk gelir ve bu pazar günü de daima şubat ayının beşinci pazarı olur.
29 Şubat'ta doğanlar doğum günlerini dört yılda bir doğru zamanda kutlar.
"BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"Şeyh Muhammed Kazım KS
![]()
Rohan sen dur ben cevabı sana sonra bizzat söliyecem
29 şubat dört yılda bir gelir.
17 / 4 = 4
"BİZİM YANIMIZA GELEN HİÇ KİMSE GELDİĞİ GİBİ AYRILMAMIŞTIR"Şeyh Muhammed Kazım KS
tamamda neden 10 yılda değilde 4 yılda bir gelir.Bütün mesle orda bitiyor zateniiiii..Sen bilirsin gençlerin önünü açalım![]()
![]()
1 yılın 365 gun 5 saat 56 dk 54 saniye olması nedeniye 4 yılda bir bu kusuratın 1 güne denk gelmesinden dolayı....