Bir kamyon şoförü yolun sağından değil solundan gidiyor; ancak trafik polisleri bu adama ceza yazmıyor. Niçin ?
Bir kamyon şoförü yolun sağından değil solundan gidiyor; ancak trafik polisleri bu adama ceza yazmıyor. Niçin ?
yoL Tek Şerit 0Ldugu İçin ??? Dogru Mu ?![]()
DÜNYANIN DÖRTTE BİRİ YOLUN SOLUNDA GİDİYOR
18’inci yüzyıla kadar trafik, her yerde yolun solunda gidiyordu... Silahlarını sağ kolunun altında taşıyan şovalyeler, yolda bir yabancının yanından geçerken, yolun solundan yürüyüp, birbirlerinin sağından geçiyorlar ve sağ kolun altındaki kılıçlarını, yabancıyla aralarında koruma amaçlı tutuyorlardı... Fransa Avrupa da diğer devrimlerde olduğu gibi bu geleneği değiştirmede öncü oldu... Solak olan Napoleon sağda yürüyüp, kılıcını sol elinde taşıdı ve sağ yerine sol kolunu, kendisiyle rakibi arasında tutuyordu.
Biritanya İmparatorluğu himayesindeki ülkeler solu, Fransız kolonisi olanlar sağı takip ettiler... Amerika da ise Fransa’nın kolonileştirdiği güney eyaletlerinden Louisiana, Canada’nın doğu kıyısındaki Quebec, İspanya ve Portekiz’in himayesindeki güney eyaletlerinde Büyük Britanya İmparatorluğu’nun etkisi fazla olmayınca trafik sağı kullanır oldu... ABD, böylece trafiğin sağdan işlemesi politikasını benimsenmesiyle Britanya kolonisi geçmişinden de uzaklaşmış oldu.
İsveç 1967 yılında trafiğin yönünü sağa değiştirdi. Avrupa Birliği, İngiltere’nin de değişikliğe gitmesini istese de, maliyeti karşılanacak gibi olmadığından hala trafik soldan işliyor. Solda giden ülkeler dünyanın dörtte biri;
1. İngiltere,
2. Bangladeş,
3. Kıbrıs,
4. İrlanda,
5. Avustralya,
6. Hong Kong,
7. Hindistan,
8. Jamaika,
9. Japonya,
10. Kenya, Malta,
11. Nepal,
12. Yeni Zelanda,
13. Pakistan,
14. Papua Yeni Gine,
15. İskoçya,
16. Singapur,
17. Güney Afrika,
18. Sri Lanka,
19. İsviçre
-------------------------
Belki de kamyon şöförü bu üLkeLerden birisinde yaşıyordur..
Emeğinize sağLık..![]()
yanlış güldeste.
Cevabını ne zaman söyLeyeceksiniz??
yaya olduğu için , olabilir mi acaba![]()
tşkler
ne kazandık?![]()
1 Hafta Sawuran köyünde koyunlar arasında tatil.