7 sonuçtan 1 ile 7 arası

Threaded View

  1. #1
    SİİRT ULTRASLAN Array
    Üyelik tarihi
    03.01.2007
    Mesajlar
    4.672
    Tecrübe Puanı
    113

    Standart Galatasaray4-2Beşiktaş

    Galatasaraylı taraftarlar, 2008 yılının son derbi maçına büyük ilgi gösterdi.
    Ali Sami Yen Stadı'nı tıklım tıklım dolduran taraftarlar, takımlarını coşkuyla desteklerken bütün futbolculara sevgi gösterilerinde bulundu. Taraftarlar maçtan önce hazırladıkları dövizleri kapalı tribünde açarak, ilginç görüntüler oluşturdu.

    Bu sezon bir çok maçta takımını tek forvet oynatan Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Beşiktaş karşısında çift forvete döndü.

    Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle sürekli olarak savunmaya dönük orta saha oyuncusu sıkıntısı olduğunu ve bu nedenle tek forvet oynadığını ifade eden Alman teknik adam, Mehmet Topal, Ayhan ve Barış'ın forma giymeye başlamasının ardından çift forvet oynatmaya başlaması dikkati çekti. Beşiktaş karşısında ileri ikilide Baros ve Nonda forma giyerken, Ümit ise maça yedek başladı.

    Galatasaray'da Sabri iyileşmesine rağmen yedek soyunurken, sakatlıkları süren Kewell, Orkun, Alpaslan, Hasan, Uğur, Murat, Semih, Emre Güngör, Serkan Çalık maçta oynayamadı. Teknik heyet, Serkan Kurtuluş, Yaser, Ferdi ve Linderoth'u maç kadrosuna almadı.

    -HAMİT VE GÖKDENİZ MAÇTA-
    Karşılaşmayı Bayern Münih'in Türk yıldızı Hamit Altıntop ve Rusya'nın Rubin Kazan takımında futbol hayatını sürdüren Gökdeniz Karadeniz de statta izledi.

    Derbi karşılaşmasında protokol tribünü de tıklım tıklım dolarken, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, kulüp başkanları Adnan Polat ve Yıldırım Demirören'in ortasında yer aldı. Maçı Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ve Futbol Federasyonu eski başkanı Levent Bıçakcı da protokol tribününün ön bölümünde takip etti.

    Federasyon eski başkanlarından Haluk Ulusoy da Ali Sami Yen Stadı'nda tribünden karşılaşmayı seyretti.

    -GALATASARAYLI BİR TARAFTAR RAHATSIZLANDI-
    Maçtan önce yeni açık tribünde bir taraftar rahatsızlanınca, ambulans çağrıldı.
    Tribünde fenalaşan Galatasaraylı taraftara, tribünün önüne gelen ambulansta müdahale edildi.

    -LINCOLN'ÜN İLK DERBİSİ-
    Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Cassio Lincoln, geçtiğimiz yıl sezon başında transfer edilmesine rağmen ilk Beşiktaş maçına çıktı.

    Lincoln, Beşiktaş ile geçtiğimiz sezon oynanan ilk lig maçında teknik direktör Karl Heinz Feldkamp, tarafından kadro dışı bırakılmış, BJK İnönü Stadı'ndaki maçta ise kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle forma giyememişti.

    Sarı-kırmızılı ekipte, bu sezon transfer edilen Baros, Meira ve De Sanctis de ilk Beşiktaş derbisi heyecanı yaşayan oyuncular oldu.

    -BAŞKAN POLAT'IN DA İLK BEŞİKTAŞ DERBİSİ-
    Adnan Polat, Galatasaray Kulübü Başkanı sıfatıyla ilk Beşiktaş derbisini yaşadı.
    Polat, daha önce futbol şube sorumlusu ve yönetici olarak çok sayıda Beşiktaş derbisi izlemişti.

    -SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ-
    Derbi maç öncesi güvenlik güçleri stat çevresinde sıkı güvenlik önlemleri aldı.
    Stat çevresine ara yolları barikatlar kurarak trafiğe kapatan güvenlik güçleri, Ali Sami Yen Stadı'na biletsiz gelen taraftarları da uzaklaştırdı.

    -''ENGELSİZ ASLANLAR'' TUR ATTI-
    Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nda şampiyon olan Galatasaray takımı, statta tur attı.

    Taraftarlar, ''Engelsiz Aslanlar'' olarak anons edilen şampiyon sporcuları, alkışlayarak kutladı.

    -SERIC 11'DE-
    Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, sol kanatta uzun süredir görev vermediği Seriç'i oynattı.

    Deneyimli teknik adam, İbrahim Üzülmez'in cezası nedeniyle bu bölgede Seriç'e görev verdi. Avustralya asıllı Hırvat oyuncu, ligde 6. haftadaki Hacettepe maçının ardından ilk 11'de sahaya çıktı.

    Öte yandan, 7 yıl sonra Ali Sami Yen Stadı'na çıkan Mustafa Denizli, son Ankaragücü maçının ilk 11'inden 2 farklı oyuncuyu derbide sahaya sürdü. Son maçtan farklı olarak Ali Tandoğan ve Serdar Özkan'ın yerlerine Seriç ve sakatlığı geçen Tello forma giydi.

    -1162 BEŞİKTAŞLI TARAFTAR-
    Derbi maçta konuk Beşiktaş'ı, ayrılan kontenjan oranında 1162 taraftarı destekledi.
    Eski açık tribünde kendilerine ayrılan bölümü tamamen dolduran coşkulu taraftarlar, tezahüratlarıyla maç öncesinde takımlarına destek verdi.

    -BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR STADA YÜRÜDÜ-
    Derbi biletlerini satışa çıktıktan çok kısa süre sonra tüketen Beşiktaşlı taraftarların, İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan karara rağmen, topluca polis kordonu eşliğinde stada gelmesi dikkati çekti.

    Maçın başlamasına saatler kala Beşiktaş çarşı içinde toplanan Beşiktaşlı taraftarlar, tezahürat eşliğinde, zaman zaman meşaleler yakarak toplu şekilde Ali Sami Yen Stadı'na yürüdü. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'a ait Polat Towers önünden geçmek isteyen çok sayıda taraftar, polis engeliyle karşılaştı. Polisin uyarısıyla yön değiştiren Beşiktaşlılar, Fulya istikametinden Mecidiyeköy'e çıktı.

    Beşiktaşlı taraftarlar, yoğun güvenlik önlemleri altında tribüne alındı.

    -İLK DERBİ HEYECANI-
    Beşiktaş'ta toplam 4 futbolcu, siyah-beyazlı formayla ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı.

    Siyah-beyazlı takımda ilk sezonlarını yaşayan Zapotocny, Seriç ve Ekrem ile geçen sezonki maçlarda oynayamayan Cisse, Beşiktaş formasıyla Galatasaray'a karşı ilk kez derbi maçta sahaya çıktı.

    -KURTULUŞ KARDEŞLERİN DERBİ HÜZNÜ-
    Derbi maçta Kurtuluş kardeşler, forma giyememenin hüznünü yaşadı.
    Beşiktaşlı Serdar Kurtuluş sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda bulunmazken, Galatasaray'da oynayan kardeşi Serkan Kurtuluş da teknik heyetin tercihi olarak 18 kişilik kadroda yer almadı.

    -CÜNEYT ÇAKIR'DAN ''DALYA''-
    Galatasaray ile Beşiktaş arasında yapılan derbiyi yöneten hakem Cüneyt Çakır, kariyerinde Turkcell Süper Lig'deki 100. maçta düdük çaldı.

    2001-2002 sezonundan itibaren Turkcell Süper Lig'de görev yapan İstanbul bölgesi hakemi 33 yaşındaki Cüneyt Çakır ayrıca, kariyerinde 6. kez derbi yönetti.

    -MEDYA ORDUSU GÖREVDE-
    Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki 2008'in son derbisini adeta bir medya ordusu izledi.

    Dev maç için saha içinde 78 foto muhabiri, basın tribününde de 15'i yabancı toplam 189 gazeteci görev yaptı.

    Derbiyi, 11'i Alman, 2'şer tanesi de Şili ve Brezilyalı olmak üzere toplam 15 yabancı gazeteci de takip ederken, TSYD, basın tribünününde kapasitenin dolması nedeniyle, bazı başvuruları da geri çevirmek zorunda kaldı.

    .: VE MAÇ :.

    GALATASARAY: 4 - BEŞİKTAŞ: 2

    Stat
    Ali Sami Yen

    Hakemler
    Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Aleks Taşçıoğlu xx

    Galatasaray
    De Sanctis xx, Meira xx, Servet xxx, Hakan xx, Barış xx, Ayhan xx, Mehmet Topal xx, Arda xx, Lincoln xxx (Dk. 90 Mehmet Güven ?), Nonda xx, Baros xxx (Dk. 79 Sabri x)

    Beşiktaş
    Rüştü x, Ekrem xx (Dk. 74 Serdar Özkan x), Gökhan xx, Zapotocny xx, İbrahim Toraman xx, Seric xx (Dk. 57 Bobo x), Holosko xxx, Cisse x, Delgado xx, Tello xx, Nobre x (Dk. 58 Uğur x)

    Goller
    Dk. 8 Servet, Dk. 16 (Penaltıdan), Dk. 53 ve Dk. 68 (Penaltıdan) Baros (Galatasaray), Dk. 13 Delgado, Dk. 55 Holosko (Beşiktaş)

    Kırmızı Kart
    Dk. 50 Delgado (Beşiktaş)

    Sarı Kartlar
    Dk. 44 Delgado, Dk. 62 Zapotocny (Beşiktaş), Dk. 81 Meira (Galatasaray)

    .: MAÇTAN DAKİKALAR :.
    Karşılaşmaya çift forvetle başlayan ve orta sahasını da kalabalık tutan Galatasaray, kanatlardan atak organizasyonlarıyla Beşiktaş kalesine gelirken, henüz 8. dakikada Servet'in golüyle öne geçmeyi başardı. Defansında az adamla yakalandığı pozisyonda Delgado'nun golünü engelleyemeyen, ancak kısa süre sonra penaltıdan Baros'un golüyle yeniden öne geçen sarı-kırmızılı takım, artan Beşiktaş ataklarına karşı ilk yarının son bölümlerinde kalesini korumayı başardı.

    Maça başlarken savunmasını kalabalık tutan Beşiktaş, Galatasaray kalesine geldiği pozisyonlarda yaptığı pas hataları nedeniyle etkili olamazken, Servet'in golüne ise kısa bir süre sonra Delgado ile cevap vermeyi bildi. İtirazlara neden olan penaltıyla yeniden geriye düşen Beşiktaş, kalan sürede ataklarını artırsa da ilk yarıda skoru yeniden değiştirmeyi başaramadı.

    İlk yarıdaki 2-1'lik skor avantajını ikinci yarıda da korumak isteyen Galatasaray, Beşiktaş'ta Delgado'nun ikinci sarı kartını görerek oyun dışı kalmasıyla biraz daha rahatladı. Maçta 10 kişi kalan rakibine karşı Baros'un golüyle 3-1 öne geçen sarı-kırmızılı ekibin, oyunun hakimiyetini eline alması beklenirken, Holosko'nun golüyle Beşiktaş maça tutunmayı sürdürdü. Topu ayağında daha fazla tutarak Beşiktaş'a boş alan bırakmama gayretinde olan Galatasaray, Baros'un ikinci penaltı golüyle skoru 4-2 yaptı ve karşılaşmadan da bu skorla galip ayrıldı.

    İkinci yarının hemen başında Delgado'nun kırmızı kart görmesiyle oyun planı bozulan Beşiktaş, oyuncuların saha içindeki mücadeleleri nedeniyle direncini yitirmedi. Sahada 10 kişi kalmasının ardından Baros'un attığı gole Holosko ile cevap veren siyah-beyazlı ekip, Çek oyuncunun penaltıdan attığı son gol sonrası ise skoru değiştiremedi. Yakaladığı gol pozisyonlarında Bobo ve Zapotocny ile son vuruşlarda etkili olamayan Beşiktaş, derbi maçtan 4-2'lik yenik ayrıldı.

    3. dakikada Ekrem'in sağdan ortaladığı topu ceza sahası içinde önce havalandıran Nobre'nin daha sonra röveşata ile yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üsten auta gitti.

    8. dakikada Galatasaray, Beşiktaş karşısında Servet'in golüyle 1-0 öne geçti. Lincoln'ün sağdan ceza sahasına gönderdiği topu kaleci Rüştü elinden sektirirken, Rüştü'nün ikinci hamlesinden önce topa ayak koyan Servet, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0.

    13. dakikada Beşiktaş, Delgado'nun golüyle eşitliği yakaladı. Tello'un ara pasıyla Galatasaray defansının arkasına sarkan Delgado, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderdi: 1-1.

    15. dakikada Arda ceza sahası içinde Holosko'nun müdahalesiyle yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

    16. dakikada penaltı atışını kullanan Baros, fileleri havalandırdı ve Galatasaray'ı yeniden üstünlüğe taşıdı: 2-1.

    20. dakikada Tello'nun ceza sahası dışından sert şutunda, köşeye giden topu kaleci De Sanctis son anda kornere çeldi.

    24. dakikada Lincoln'ün sağdan kullandığı kornerde, ceza sahası içinde iyi yükselen Servet'in kafa vuruşu sonrası top üsten auta çıktı.

    43. dakikada gelişen hızlı Galatasaray atağında, Nonda'nın pasıyla soldan Beşiktaş ceza sahasına giren Lincoln'ün kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğin hemen dibinden auta gitti.

    Galatasaray, ilk yarıyı 2-1 üstün tamamladı.

    49. dakikada ceza sahası önünde Gökhan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top Ayhan'a çarptıktan sonra üstten az farkla auta gitti.

    50. dakikada kendisine iki faul yapılan Delgado Cüneyt Çakır'dan sarı kart vermesini isteyince ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

    53. dakikada Galatasaray, Beşiktaş karşısında farkı ikiye çıkarttı. Soldan Lincoln'ün ortası sonrası kale önünde topu kontrol eden Baros, Rüştü ile karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 3-1.

    55. dakikada Beşiktaş, Holosko'nun şık golüyle farkı bire indirdi. Sağ kanattan çalımlarla Galatasaray ceza sahasına giren Holosko, dar açıya rağmen çok sert bir vuruş yaparak topu uzak köşeden ağlara gönderdi: 3-2.

    67. dakikada Uğur ceza sahası içinde Lincoln'ü düşürürken, hakem Cüneyt Çakır maçta ikinci kez penaltı noktasını gösterdi.

    68. dakikada ikinci kez penaltı noktasına giden Baros, kendisinin üçüncü, Galatasaray'ın ise dördüncü golünü atmayı başardı: 4-2.

    74. dakikada Holosko'nun pasıyla ceza sahası önünde topu alan Zapotocny'nin sert şutunda, meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

    83. dakikada Lincoln'ün sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruş sonrası, arka direkte iyi yükselen Servet'in kafa vuruşunda top üst direkten döndü.

    Kalan bölümde iki takımın da çabaları gol getirmeyince, derbi maçtan 4-2'lik skorla Galatasaray galip ayrıldı.


 

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •