2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    D.BAKIR TEMSİLCİSİ Array
    Üyelik tarihi
    11.08.2008
    Yer
    BeNDe BiLMiYoRuM..
    Mesajlar
    4.026
    Tecrübe Puanı
    99

    Standart Fortıs Türkiye Kupasında Kuralar Çekildi


    Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final kuraları çekildi. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan 8 takımın katıldığı ve küçük rakamı çeken takımın ilk maçı sahasında oynayacağı kura çekimi Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde yapıldı.



    Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Metin Kazancı, kurala çekilişi öncesinde yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener adına çeyrek finale kalan takımları tebrik ederek, çeyrek final maçlarında da başarılar diledi.

    Kazancı, grup maçlarının çok çekişmeli geçtiğini de belirterek, ''Çeyrek finale kalan 8 takım da kupayı almak istiyor. Kupayı alan takım UEFA Kupası'nda mücadele edecek. Mücadele bu yüzden daha sert geçiyor. Futbol Federasyonu olarak sahalarda gerginliklerin önüne geçmek, kötü tezahüratın önüne geçmek istedik. Bu konuda federasyon olarak bizim çalışmalarımız devam ediyor. Sezonun ikinci yarısında yöneticilerin de gerekli çabayı göstereceğine inanıyoruz. Tüm takımlarımıza başarılar dileriz.'' dedi.

    Futbol Federasyonu Profesyonel Maç Organizasyonu Müdürü Ufuk Şefik ise, Fortis Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmeleri, kura çekilişinin statüsü ve maçların oynanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada kulüp temsilcilerini bilgilendirdi. Şefik, çeyrek final maçlarının çift maçlı eleme usulünde oynanacağını belirterek, ''Kulüp temsilcileri önce çekim sırası ardından eşleşme kuraları çekecekler. İlk maçlar 28 Ocak'ta küçük numarayı çeken takımın sahasında, rövanşlar ise 4 Şubat'ta oynanacak. Federasyon naklen yayın programı için maçların gün ve saatlerini değiştirebileck. Oynanan maçlar sonunda puanların eşitliğinde averaj uygulamasına gidilecek. Eğer averajda da eşitlik bozulmazsa ikinci maçın sonunda 15'er dakikalık uzatmaya gidilecek. Uzatmada da eşitlik bozulmazsa seri penaltı atışlarına geçilecek. Bu arada uzutma dakikalarında goller atılarak eşiklik bozulmazsa deplasman takımı tur atlayan taraf olacak.'' dedi.

    Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final maçları 28 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Eşleşmeler ise şöyle;

    Fenerbahçe - Bursaspor

    Galatasaray - Sivasspor

    Antalyaspor - Beşiktaş

    Denizlispor - Ankaraspor

    ***

    Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde Antalyaspor ile eşleşen Beşiktaş'ta, yönetim kurulu üyesi Nedim Sarsmaz, rakibi eleyeceklerini iddia etti.

    Ataköy Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından eşleşmeyi değerlendiren Sarsmaz, hiç bir maçın oynanmadan kazanılmadığını dile getirerek, ''Geçen sene başımıza gelenleri biliyorsunuz. Antalyaspor saygı duyduğumuz takımlardan biri. İlk maçın Antalya'da olması bizim için avantaj. Şifo Mehmet orada çalıştığı için Beşiktaşlıların sempati duyduğu bir takım, gidip oynayacağız. Seyri en güzel maçları oynayacağız. Beşiktaş gibi oynarsak rahatlıkla turu atlayacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

    Transfer çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine Sarmaz, ''Bizim özel bir durumumuz var. Transferde yabancı kontenjanımız dolu. Önce yabancı kontenjanımızı boşaltmamız lazım. Bu nedenle şu an transfer yapamıyoruz. Yönetim kurulumuz bütün yetkiyi başkana verdi, kendisi gereğini yapacak'' ifadesini kullandı.

    -PEREK İDDİALI-

    Fenerbahçe Asbaşkanı Tahir Perek, Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde Bursaspor ile eşleşerek şanslı bir kura çektiklerini söyledi.

    Bursaspor'un güçlü bir takım olduğunu vurgulayan Perek, şöyle konuştu:

    ''Türkiye Ligi'nde hafife alınacak bir takım yok. Bursaspor bildiğimiz, tanıdığımız bir takım. Artık akraba gibi olduk. Gruptan beraber çıktık. Ümit ediyorum turu atlarız. Kupada maksat birinci olmak, bunu başarmak için de her takımı yenmek gerekir. Kupa tarihinde ikinci lig takımlarının, birinci lig takımlarını elediğini görüyoruz. Normal şartlarda futbolumuzu oynadığımızda turu atlayacağımızı düşünüyorum.''

    Perek, ''Bu sene gerçekten şiddetle kupayı almayı arzu ediyoruz. İnşallah bu arzumuza ulaşırız. Bu sene iki kupayı birden almak istiyoruz'' dedi.

    Şekip Mosturoğlu'nun geçmişte yaptığı, ''Kupa bizim için önemli değil. Yedek kadromuzla da çıkabiliriz'' sözlerinin hatırlatıldığı Perek, ''Kendisi o günkü görüşünü ifade etmiş, ben aynı kanaatte değilim. Bana göre kulübümüzün bu kupayı almaya şiddetle ihtiyacı var'' ifadesini kullandı.

    İç transfer ile ilgili bir soruyu Perek, ''Selçuk, Volkan Deivid, Alex... Fenerbahçe'de kalmak isteyen, samimi olarak oynamak isteyen her futbolcuyla anlaşmamız mümkün. Fenerbahçe'ye yararlı olan, bahsedilen isimlerin hepsi önemli, kalacaklarına inanıyorum. Konuşma ve görüşme meselesi. Netleşme zamanı vermek şu an mümkün değil'' diye yanıtladı.

    Fenerbahçe'nin rakibi Bursaspor'un yöneticisi Osman Çelik de kupada final oynamayı istediklerini belirterek, ''Yeni hocamız ve transferlerimizle güçlü bir takım oluşturduk. Büyük takımlar, büyük takımlarla eşleşmek ister. Biz de büyük bir takımla Fenerbahçe ile eşleştik. İlk maçın İstanbul'da olması bizim için avantaj, hedefimiz final oynamak'' şeklinde konuştu.

    Bu arada, Tahir Perek ile Osman Çelik, daha sonra Fortis Türkiye Kupası ile birlikte basın mensuplarına poz verdi.

    Fortis Türkiye Kupası'nda çeyrek final eşleşmeleri İstanbul'da belli olurken, Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, Sivasspor'la 15 günde 3 kez karşılaşacaklarına dikkati çekti.

    Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan kura çekimi sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Adnan Sezgin, Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini belirtirken, ''İlginç eşleşmeler oldu. Sivasspor'la 15 günde 3 kez karşılaşacağız. İnşallah hava koşulları da futbolcu sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde olur. Zevkli müsabakalar olacak. Hak eden kazansın ve turu atlasın'' diye konuştu.

    Transfer görüşmelerinde bulundukları Mehmet Yıldız'ın maçlarda hangi takımın formasını giyeceği şeklindeki bir soruya, ''Garip bir soru. Mehmet Yıldız, Sivasspor'un lisanslı futbolcusu'' cevabını verirken, basın mensuplarıyla arasının soğuk olup olmadığının sorulması üzerine de ''Saçma sapan sorulara cevap vermem'' demekle yetindi.

    -ÜNSAL: ''GALATASARAY'I ELEYECEĞİZ''-

    Sivasspor Kulübü Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, iddialı konuşarak, Fortis Türkiye Kupası çeyrek finalinde rakipleri olan Galatasaray'ı eleyeceklerini söyledi.

    Rakiplerinin kim olduğununu önem taşımadığını dile getiren Ünsal, ''Nihayetinde Galatasaray da kıyasıya mücadele ettiğimiz bir takım. Kesinlikle Sivasspor'un Galatasaray'ı eleyeceğini düşünüyorum. Kendilerini en iyi şekilde ağırlayacağız ama biz eleriz. Bu kadar net konuşuyorum'' ifadelerini kullandı.



    Kaynak:Fortis Türkiye Kupası'nda kuralar çekildi--ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]

  2. #2
    V-I-P Array
    Üyelik tarihi
    30.12.2008
    Yer
    GELDİN NEREYE GİDİYORSUN :)
    Mesajlar
    1.796
    Tecrübe Puanı
    54

    Standart

    besıktastan yanayım fenerbahceli olmama ragmen besıktastan iyi sonuclar bekliyorum...
    BENİM KALBİM ISRARLA
    CENNET KUSATMASINDA HALA
    RUHUM BEDENİ TERKE MARUZ
    SEVAP ARTI GÜNAHLARLA
    ÖNCELERİMİ DIŞLAR SONRALARIM AKLIM FİRARDA

    GÜLLER YARE SEVGİ KANITI BENİM ELİMDE PAPATYA


 

Benzer Konular

  1. Türkiye Bölgeler Coğrafyası
    By by_ex in forum DÖNEM ÖDEVLERİ - DOSYA TEZ'LER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.12.2008, 17:18
  2. galatasaraylı olmanın 100 sebebi
    By ebru. in forum GALATASARAY
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 21.08.2007, 15:19
  3. Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 28.04.2007, 22:25
  4. Unutulmayanlar
    By candy5 in forum GALATASARAY
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 28.03.2007, 19:52
  5. MSN Türkiye ile Röportaj
    By qadirjan in forum MESSENGER & E-MAİL
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 03.03.2007, 11:01

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •