1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Hybrid View

  1. #1
    PRENSES Array
    Üyelik tarihi
    08.10.2008
    Yaş
    37
    Mesajlar
    3.732
    Tecrübe Puanı
    94

    Standart Şişmalık Tarih Oluyor!..

    <H4>Şişmalık Tarih Oluyor!..


    Bağırsaklarda bulunan bir enzim sayesinde artık obezite sorun olmaktan çıkacak. Enzim, vücuttaki yağların enerjiye dönüşerek atılmasına karar veriyor.
    Ye ye şişmanlama... Milyonlarca obezin bulunduğu dünyamızda, insanlık tarihinin bulunsa en büyük buluşlarından biri olur dendiği icat neredeyse gerçek oldu. ABD'nin California Üniversitesi bilim adamları insan ve fare bağırsakları üzerinde yaptıkları araştırmada MGAT2 adlı bir enzime rastladı.
    Bilim adamlarının buldukları enzimin, vücuttaki yağların enerjiye dönüşerek atılmasına karar verdiğini belirtti.
    Uluslarası bilimsel kongrede bu buluşla ilgili konuşmaları dinleyen ve obezite konusunda ülkemizdeki en eski araştırmacılardan Prof. Dr. Ziya Mocan, "Bu gelişme ümit vadediyor, 1-2 yıl içerisinde hastalarımızda uygulamaya başlarız" dedi.
    Mocan, "Ümit vadediyor. Bu konuda mutlaka başarılı olunacağından eminiz. Biz de tedavide gönül rahatlığıyla kullanabileceğiz" diye konuştu.
    Mocan ayrıca, "En son bu iş bağırsakta düğümlenmekte, şeker hastalığını araştırırken şeker hastalarını etkileyen enzim ve hormonların bağırsaklardan salgılandığı görülmüştür. Yeni keşif de bununun devamıdı. Şu an bu enzim tedavisi deney aşamasındadır ve yakında da kullanıma girecektir. Bağırsaklar ilk başlangıç noktalarıdır yağ emiliminde burayı etkileyecek vücutta yağların depolanmadan önce yakılmasında çok faydalı olacak" dedi.
    Fare üzerinde yapılan deneylerde, bağırsakdaki enzim üzerinde etkili olan hapı alan farelerin dört hafta içinde daha çok kalori yakmaya başladığı görüldü.
    Ancak hapın piyasaya çıkmasına kadar yine şişmanlığa en iyi çare az yemek ve spor yapmak olacak.
    (Milliyet)




    (alıntıdır)

    </H4>


 

Benzer Konular

  1. Körlük tarih oluyor
    By nesta_34 in forum SAĞLIK OCAĞI
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 20.04.2009, 21:24
  2. Türk Tarih Tezi
    By by_ex in forum DÖNEM ÖDEVLERİ - DOSYA TEZ'LER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18.01.2009, 16:04
  3. GeneL O)LARAK) TARİH
    By NyHaT in forum DÖNEM ÖDEVLERİ - DOSYA TEZ'LER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.12.2008, 16:47
  4. Lise 2 tüm tarih notları
    By LmbLue in forum DÖNEM ÖDEVLERİ - DOSYA TEZ'LER
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 02.12.2008, 09:21
  5. Klavye Ve Mouse Tarİh Oluyor!..
    By DeRBeDeR in forum BİLİŞİM HABER DÜNYASI
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 22.01.2008, 02:19

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •