Cuma Günü
Cuma günü müslümanlar için bir bayram günü demektir. Cuma namazı cemaatle kılınır. Bu sebeple müslümanlar bir araya gelerek birbirleri ile yakından tanışmak ve görüşmek imkânı bulurlar. Her hafta müslümanların böyle bir araya gelmesi aralarındaki dostluğu artırır, birlik ve beraberliği güçlendirir.
Cuma, önemli olayların meydana geldiği çok hayırlı ve faziletli bir gündür. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
«Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür. Adem (a.s.) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş ve o gün cennetten çıkarılmıştır.» (58)
«Cuma gününde bir saat vardır ki, hangi mü'min o saatte Allah'tan bir dilekte bulunursa Allah onun dileğini kabul eder.» (59)
hayırlı cumalar
Yağmurun birgün dinmeyeceğinden, hiç bitmez görünen hayat ırmağının birgün kurumayacağından, sizi alıp diyardan diyara gezdiren rüzgârın duruvermeyeceğinden.
Emin misin ?
Hep atan yüreğinin duruvermeyeceğinden, gören gözünün hep göreceğinden, duyan kulağının hep duyacağından.
Emin misin ?
"Ben olmazsam olmaz" dediğiniz işlerin asla sensiz yapılamayacağından, sen olmazsan dünyanın duruvereceğinden, seslendiğinde titrettiğini sandığın şu dağların hep emrinde olacağından.
Emin misin ?
Sana uzanan ellerin hep yanında olacağından, yüreğini verdiklerinin birgün sırtlarını dönüp gitmeyeceğinden.
Emin misin ?
Boynuzsuz koyunun, boynuzlu koyundan hakkını alacağı günde; balıklardan kuşlara, ağaçlardan güneşe, üzerindeki mesajları okuyup anlamadığın yaratılmışların senden şikâyetçi olmayacağından.
Emin misin ?
Sana hep açık duran ilahî kapıların birgün kapanmayacağından ve şaşırıp kalmayacağından.
Emin misin ?
Karanlığın içinde kaybolup giden çığlıkları duyabildiğinden, yüreğindeki ışıktan başkalarına da verebildiğinden.
Emin misin ?
Güzel bir hayat yaşadığından, yapabileceğin herşeyi yaptığından.
Emin misin?
Bütün bunlar için bir kere daha fırsatın olacağından.
Sahiden, Emin miyiz ?&
******
Zira Allah sevdiği kullarını, kendi yanına alırken, maddi ve manevi kirlerinden arınmış olarak alır..Onun için devamlı olarak tevbe kapılarını açık tutmuştur...
** Allaha Ne Kadar Muhtaçsanız O'na o kadar ibadet ediniz
ya da Ateşe ne kadar dayanabilirseniz, o kadar günah işleyiniz...
Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.
Cumanız mübarek Olsun....
Gene geldik haftanın en güzel gününe
Bırakın o güzel günde bali dünyayı
Gidin gidin her zaman gitmiyorum demeyin
Allahım affedermi demeyin
Gidin Yuce Allahın ewine
O cok bagıslayıcı merhameti bol..
Borcum cok günahım cok
Allah kulluk etmedim
Gitmege yüzüm yok
Deme git git askla git
Allahın evine hidayete erersin belki nur ile...
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN...
Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları ve ayrılmaları Allah için olan iki insan. Allah rızası için birbirlerini seven, başka hiçbir maksat taşımayan, bir araya gelmeleri Allah için, şayet ayrılacaklarsa ayrılıkları yine Allah için olan yani bir arada iken de ayrı iken de Allah için duydukları sevgiyi muhafaza eden iki insan, sanki bir anlamda yekdiğerini Allah'ın emirlerine muhalefetten korumaktadır. Zira mü'min mü'minin aynasıdır. Onların bu birbirlerini Allah için sevmeleri ve dostluklarım bu çizgide birbirlerine yardımcı olarak geçirmeleri, ahirette her ikisinin birden ilahî koruma altına alınmaları ile ödüllendirilecektir. O halde sevgimize ve sevdiklerimize bu açıdan iyice dikkat etmeliyiz.
Gönülleri Allah sevgisi, Allah için sevme, Allah için buğzetme duygusuyla diri tutmak lazımdır.
SELAMETLE...
Tüm İslam Aleminin Cuması Mübarek Olur İnşallah
Dilini bir binek bil.
Seni gül bahçelerine de götürebilir.
Balçık deryalarına da sürükleyebilir.
Kalbini kirli, paslı ya da parlak bir ayna bil.
Bütün güzelliklere karşı kör de kalabilir
Güneşle parlayan, güneşi yansıtan bir talihe sahip de olabilir.
Dil seni gül bahçelerine de götürebilir; balçık deryalarına da sürükleyebilir
Tüm islam aleminin cuması mübarek olur inşallah.
Cuma günü çok salevat-ı şerife getirmeli. Bir hadis-i şerifte buyuruluyor ki:
(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.)
TÜM İSLAM ALEMİNİN CUMA GÜNÜ MÜBAREK OLSUN...
Emeğim için allah razı olsun cuma gununun hayrı okadr çokkı mellekler camı nın kapıısnda beklerler ötekı allemdede cuma namazı ldört buyuk melek tarafından kılınır hayrı bu dunyada kılanlara verırler allah bu mubarrek cuma gunu hatrına tum forrumdakı dostların haklarında hayırlısı nı versın amin.
::::::::Ne DaVaMı AnLaYaCaK BiRiNi BuLDuM Ne De BiRiNiN AnLaYaCaĞı KaDaR BaSit oLaBiLDiM:::::::::
Renklerin toprağından fışkıran derin coşku, yağmurlarla buluştuğunda yüreğin tufandan kurtulduğu gün;
seher soluklu Cuma&
Canın coştuğu, ruhun kanatlandığı, gönlün güllerle güldüğü günde; zaman ötesinden kokular getirir zaman&
Sürgün saatleri serinletir melekût meltemler& Mana maddenin önünde gizem kapılarını açar;
her şey anlam değerini dillendirir& Dilekler, dualar yükselir durmadan, saat-i icabeyi yakalamak için&
Cumanın kalbini yakalayanın kalbi duaları kabul olunur&
Ne isterseniz cevap verilir; düğümler çözülür, dertler dağılır, hayata renk gelir, renklere hayat&
Ubudiyet dua renkleriyle süzülür gönlün gökkuşağına&
Kulluk toprağından yükselen tefekkür çiçekleri güneşin renklerini görür ve gösterir&
Bereket yağmurlar yağar Rahmet bulutlarından& Toprağın kokusuyla, gökkuşağı renkleri coşku kuşlarını uçurtur sekine kanatlarıyla;
Dağların, denizlerin ötesinde, yıldızların yetişemediği, galaksilerin göremediği yöne doğru&
Kalp, cumanın kalbiyle bütünleşmiş, yönsüz ve zamansız iklimlerde renkleri ve kokuları geride bırakmış yitik yurdunu arıyordur; sonsuz saadet&
Latif ve Alim olan Rabbimiz dünya saadetiniz için Cuma'yı vesile kılsın, ahirette size ve tüm sevdiklerinize "Cuma Yamaçları" nasip etsin... Hayırlı Cumalar...
ORiJiNAL YAZARI : K@TRE
Emeğim için allah razı olsun cuma gununun hayrı okadr çokkı mellekler camı nın kapıısnda beklerler ötekı allemdede cuma namazı ldört buyuk melek tarafından kılınır hayrı bu dunyada kılanlara verırler allah bu mubarrek cuma gunu hatrına tum forrumdakı dostların haklarında hayırlısı nı versın amin.
duyarlılığın için teşekkür ediyorum...bu topiği nerdeyse tek başıma götürüyorum..ve bu zoruma gidiyor....nasılkı özel günler gibi bayramlar gibi kutlamalar yapılıyorsa..müslümanında bayramı her cumadır..lütfen mümkünse iki satırda olsa içinizden geçenleri yazıp paylaşım yaparsak zannımca güzel bir paylaşım kazanmış olacağızdır...TEŞEKKÜRLER.