2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    azra53
    Guest

    Standart Allah'ın Dilemesiyle Yaşanacak Olan Sonsuz Sevgi

    Yüce Allah, sonsuz akıl sahibidir. Sonsuz ilim ve nimet sahibidir. Ve Rabbimiz sonsuz güzelliktedir, sonsuz sevgi sahibidir. Sonsuz güzelliğinin bir tecellisi olarak insanı yaratmıştır ve onu suret suret kılmıştır.
    İnsan ise, Allah’ın kendisine vermiş olduğu ruhu taşımaktadır. Bunun anlamı ise şudur: İnsan, Yüce Rabbimiz’in rahmeti ve dilemesi ile her şeyin çok fazlasına sahip olabilir.

    İnsanlar genellikle dünya hayatında bunu bilmeden yaşarlar. Bu nedenle uçsuz bucaksız bir sevgi gücüne ve akla sahip olabileceklerini düşünmezler. Bunun bir sonucu olarak, karşılarındaki insanı Allah’ın ruhu olduğu için sevemez bunu akıllarından dahi geçirmezler. Karşılarındaki insanın, Allah’ın ruhu olmasından kaynaklanan bir ruh derinliği olduğunu dolayısıyla bu ruh derinliği içinde onunla içli ve güçlü bir sevgi yaşayabileceklerini bilemezler. Kuşkusuz ki bu çok büyük bir eksikliktir.

    Tüm bu sebeplerle bu insanların sevgi anlayışları genel anlamda son derece yüzeyseldir. Gösterdikleri ve yaşadıkları sevgi bedenle sınırlıdır. Ya da eve, arabaya, gelecek güvencesine... Bunun bir sonucu olarak bedene zarar geldiğinde, ev, araba ortadan kalktığında, gelecek tehlikeye girdiğinde sevgi de biter. Bu anlayışta bunun ötesi yoktur. Bunu telafi edip yeniden oluşturacak bir sistem yoktur. Hepsi geçici değerlere bağlı olduğundan, dünya hayatı da geçici olduğundan, bunların zamanla ortadan kalkıp yok olması dolayısıyla sevginin de yok olması kaçınılmazdır. Nitekim böyle de olur.

    Kişi, karşısındaki insanı Allah’ın ruhu olduğu için sevdiğinde ve Allah’tan gelecek sonsuz bir sevgi ve sevme ihtimali olduğunu bildiğinde ise, bu duygunun tükenmesi Allah’ın dilemesi dışında imkansızdır. Zamanla, hastalıklarla, yokluk ve zorluklarla azalan değil; zaman geçtikçe olgunlaşan, derinleştikçe artıp çoğalan bir sevgi yaşayabileceğinin farkında olur. Bunun bir sınırı yoktur. İnsanın asıl hali ahiretteki halidir. Orada acizlikler yoktur, güçlükler yoktur. Orada Allah, dilediği mükemmel beden ile insanı istediği şekilde tecelli ettirecektir. Allah’ın ruhunu taşıyan bir insanın sırf ruhun aldığı zevki hissederek sevgiyi yaşaması, o kişinin gözlerindeki, aklındaki derin kişiliği ve varlığı keşfederek onunla zihninde derin bir bağlantı kurabilmesi ancak Allah’a bağlanması ve Allah’ı anlaması ile mümkün olabilir. İnsan, Allah’ın ruhunu taşıdığını bilerek sonsuz nimet içindedir. Allah’ın dilemesi ile her şeye sonsuz kere sahip olabilir. Elbette ki sevgiye de.

    Yüce Rabbimiz bir ayetinde gerçek sevginin ancak Allah’ın katından insana bahşedileceğini haber vermiştir:

    İman edenler ve salih amellerde bulunanlar ise, Rahman (olan Allah), onlar için bir sevgi kılacaktır. (Meryem Suresi, 96)

  2. #2
    PRENSES Array
    Üyelik tarihi
    08.10.2008
    Yaş
    37
    Mesajlar
    3.732
    Tecrübe Puanı
    94

    Standart

    dünya daki sevgi sevgi değil..
    dünya da hoşlandığın birisine seni seviyorum derken bile kalptan yürekten gelen sesi ile değilde..
    yalandan söylenir..
    ben şahit olmadım gerçekten kalptens evipte sevidğini söyleyen birisine..
    neyse konumuz bu değil..
    dünya da insan yokluk çekmeden Allkah'ı göremiyor istese bile göremiyor bunu nefsi engelliyor..
    isteyiote görmediği zaman ise Allah onu görebilmesi için bir sebeb çıkarıyor yokluk, yoksulluk, hastalık hatta sevinç bile olabiliyor bunun sebebbi..
    misal Allah'ı görmek o'nun hakkında dahja fazla bilgiye sahip olmak ve o'nu daha fazla tanımak istersin ama bir türlü olmaz ya da o'nu sana gerçekten doğru birşekilde anlatan olmaz..
    ama birgün çok tatlı bir tesadüf mü desem yada versilemi? işte bir şekilde sna Allah'ı kalpten anlatan biri çıkar karşına anlatır durmadan, sıkılmadan, usanmadan sen sıkılıncaya yada yeter diyinceyey kadar anlatır ki sen gönlünün ferahlamasına vesile olan o güzel hadisleri Allah hakkındaki o güzel bilgileri öğrendikçe bıkmazsın aksine hep anlatmasını istersin.. işte böylesine güzle bir vesile ile karşılaşmayı kim istemez ki..)

    hastalık, yokluk ve yoksullukta ise.. Allah dünya malının kulunun gözünde daha güzel olduğunu ve o malın mülkün içinde olduğu süreçte kendisini bulamayacağını bildiği için elindekilerinin hepsini alabilir takii sen Allah ile başbaşa kalana kadar.. ve o zaman kalp gözün açılır ve herşeyi daha iyi anlarsın..)

    Allah razı olsun ablacım çok güzel bir paylaşımdı içimden gelenelrin hepsini yazmama vesile oldun çok teşekkür ederim..
    Allah'ın rahmeti üzerinize olsun))


 

Benzer Konular

  1. isminizin anlamini ögrenmek istermisiniz
    By neset in forum TATLI SOHBET ODASI
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 11.03.2011, 14:13
  2. Allah'tan korkmayan insan nasıl bir ahlaka sahiptir?
    By HaNıM aGa in forum İSLAMİ BİLGİLER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.06.2009, 13:39
  3. Müminler allah'tan niçin korkarlar?
    By HaNıM aGa in forum İSLAMİ BİLGİLER
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.06.2009, 13:35
  4. Hz. Mehdi ve altınçağ
    By kaan ansay in forum İSLAMÎYET (GENEL)
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 11.04.2009, 17:27
  5. Niçin İbadet Ediyoruz arkadaslar sizce_?
    By Cem_dalga in forum İSLAMÎYET (GENEL)
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23.10.2006, 13:19

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •