"Sunucu" Sekmesi
Sunucu Ayarları
Temp Klasörü Yolu :Bazı geçici dosyaların tutulduğu klasördür. Kurulumda otomatik olarak oluşturulur. Kullanılabilir olması için yazılabilr olması gerekir.
GZIP Sayfa Sıkıştırmaosyalarınızı sıkıştırarak sisteminizin hızlanmasına ciddi oranda bir katkı sağlar. Sunucunuz destekliyorsa bu özelliği mutlaka aktif edin.
Hata Raporlama :İstediğiniz seçeneği kutucuktan seçebilirsiniz. "Sistem varsayılanı" uygun seçenektir.
Yerel Ayarlar
Zaman Dilimi :Bulunduğunuz bölgeye göre seçim yaparsanız, içeriklerinizin kaydında ve gösteriminde doğru saat dilimini kullanmış olursunuz.
FTP Ayarları
FTP Etkin :FTP'den yükleme yapmak istediğinizde, bu özelliği etkinleştirmelisiniz. Etkinleştirdiğiniz takdirde ise diğer alanları eksiksiz olarak ve doğru biçimde doldurmalısınız.
FTP Sunucusu: Doğru adresi, sunucu yönetim panelinizden öğrenebilirsiniz.
FTP Bağlantı Noktası (Port): Ftp portu olan 21 olmalıdır.
FTP Kullanıcı Adı: Ftp sunucunuza bağlanırken kullandığınız kullanıcı adı.
FTP Parolası: Ftp sunucunuza bağlanırken kullandığınız şifre.
FTP Erişim Dizini: Ftp dizin yolu..
Veritabanı Ayarları
Veritabanı Türüunucunuzda yapılandırılan veritabanı türü, Bunu sakın değiştirmeyin.
Sunucu Adı : Genellikle localhost'tur
Kullanıcı Adı :Veritabanınızı oluştururken belirlediğiniz kullanıcı adı.
Veritabanı :Veritabanınızı oluştururken belirlediğiniz veritabanı adı.
Veritabanı Ön Eki :VArsayılan değer "Jos_" tur. Buradan değil ama joomlayı kurarken kurulum esnasında başka bir ön ek de belirleyebilirsiniz. Veritabanı ayarlarınızı buradan değiştirmeye sakın kalkışmayın. Aksi takdirde sisteminizin veritabanına ulaşması mümkün olmayacaktır
Posta Ayarları
Posta Aracıitenizden yapılacak posta gönderimlerinde kullanılacak gönderim seçeneğidir. Varsayılan olarak "Php posta işlevi" seçilidir. Ve bu şekilde kalmalıdır.
Gönderen adresi :Buraya e-posta adresinizi gireceksiniz.
Gönderen Adı :Buraya genellikle site adı yazılır. Fakat kendi adınızı da yazabilirsiniz.
Not: Sendmail ve SMTP sunucunuz tarafından destekleniyor ise kullanılabilir. Bunları kullancaksanız, sunucunuzun yöneticilerinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Kaynak: JoomlaOkulu.Net