3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Threaded View

  1. #1
    V-I-P Array
    Üyelik tarihi
    12.09.2009
    Mesajlar
    2.298
    Tecrübe Puanı
    64

    Standart Neden ınsanları kırarız

    İnsanları kırmak kolay, oysa yeni dost kazanmak zordur. Her zaman böyle olur, yapmak zor, dağıtmak ise kolaydır. Bazen bunu isteyerek yaparız.
    Sonuç da ne olur? Arkadaşlık ilişkimiz biter. Köprüleri atmış oluruz.

    Hiç düşündünüz mü???
    Neden bunu yaparız?
    Bir sebebi varmıdır?

    Çoğu zaman sebebini de bulamazsınız. Bir anlık duygu-davranış durumumuzun sonucudur bu. Öfke, kin, hırs, intikam bu kararı vermemize yani köprüleri kolayca atmamıza neden olur.
    Bir de olayın başka yönü var. Kimse kimseye mecbur değildir, kimse kimseyle aynı evde yaşamak, aynı iş yerinde çalışmak zorunda değildir. İsteyen kapıyı açar gider. Kapanan o kapı, atılan köprü gibidir. Kapı bir daha açılmayabilir.
    Oysa her bir insan ayrı bir dünya demekdir ve onlardan öğreneceklerimiz vardır. Bunu da bilmek lazımdır.

    Biz ise insanlardan ayrıldığımız zaman nedense onları cezalandırdığımızı düşünürüz. Oysa bir bakıma kendimizi de cezalandırırız.!!!

    Bunun da farkındamıyızdır?
    Tartışmada haklı da olabiliriz.
    Bu geçerli bir sebepmidir?
    Önemli olan sebep mi yoksa sonuç mudur?
    Haklı olup, dost kaybedip, yalnız kalmak iyimidir?

    Hatırlamak gerekir. “Hayat oyun değildir.” Hata yapıp, affedilme şansımız çoğu zaman yoktur. her şeyi kolayca silemeyiz.
    Mantığımızı ya da çıkarlarımızı her zaman iyi kullanamayız. Duygularımız çoğu zaman ön plana çıkar ve duygularımız mantığımızı dinlemez. Bu nedenle “kafanı kır, ama kalp kırma” prensibine uymamızda fayda vardır. Çünkü kalp evdeki vazonuz gibidir. Kırın, dünyanın en yapıştırıcısı ile yapıştırın ilk hali gibi olmaz, biraz bozulmuştur, kırılmasından dolayı izler vardır üzerinde, hem de hiçbir şekilde geçmeyecek olan izlerdir bunlar.Unutmayalım!!!!

    İnsanLar PapatyaLarın Peşinde Koşarken,
    EzdikLeri Kır ÇiÇekLerinin Farkına ßiLe Varmazlar....


 

Benzer Konular

  1. Baş Ağrısı Neden Oluşur?..
    By Ezo Gelin in forum SAĞLIK OCAĞI
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.11.2011, 23:31
  2. Sizce siz neden Varsınız? Hiç düşündünüz mü?
    By amandagelo in forum KİTAP KÖŞESİ
    Cevaplar: 8
    Son Mesaj: 10.08.2009, 01:20
  3. Neden
    By JaRDeL in forum ŞİİR - EDEBİYAT - MAKALE
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 05.10.2007, 23:58
  4. bunların cevaplarını bulun bakalım???
    By -eyyüp- in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 05.08.2007, 13:00
  5. bu soruların cevabını bilen var mı?
    By jojo in forum GEYİK - GIR GIR - ŞAMATA
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05.07.2007, 11:27

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •