-
Sen olmasaydın...
Nice kutlu günler gördü alem Seninle. Sen olmasaydın yaratılmazdı Efendim; alem yaratılmış olsa bile; noksanlar tam özler can olmazdı.
Sen olmasaydın çiçeklerin özlerine yürümezdi su. Dallar meyveye durmazdı da eğmezdi başını. Ateşin yaktığını söndüren, yağmurun ıslattığını kurutan olmazdı. Sen olmasaydın tevazu ve alicenaplıktan, cömertlikten, merhamet ve şefkatten kim söz edebilirdi ki. Ve Sen olmasaydın, alemlere ne inecekti ki Efendim.
Efendim,Sen olmasaydın; alem neydi, çiçek neydi, merhamet neydi ki?
Sen olmasaydın güvercinler sebillere korkusuzca iner miydi hiç? Esmer tenli, siyahı, beyazı ve de sarı tenlisi aynı yöne döner miydi omuz omuza? Ve sular şadırvanlardan aşk ile akar mıydı? Aşk ile yanışlar olur muydu alemde ve sonra aşk ile dönüşler olur muydu semazence?
Sen olmasaydın Süleyman Çelebi'nin Mevlid'inde, Mevlana'nın Mesnevi'sinde, Fuzuli'nin Leyla Ve Mecnun'unda bu kadar güzel ruh olur muydu? Ve Sen olmasaydın, asırlarca kalemlerini aşkla daldırırlar mıydı şairler hokkaya? Kutlu nakışlarla süslenmiş naatlerhiç söylenir miydi?
Sen olmasaydın şiirler güzelliklerden yoksun kalacak, gülleri olmayan çöl bahçesi gibi olacaktı. Sonra, biz gülü de bilemeyecektik. Hatta gözyaşlarımız gül damlalarına benzemeyecek, gül renkli de olmayacaktı. Bülbül ile gülün aşkını da hiç duymayacaktık.
Efendim Sen olmasaydın; şair neydi, şiir neydi, aşk neydi ki?
-
eline sağlık canım kardeşim çok güzel anlatmışsın.
-
Teşekkür ediyorum.Saolun.
-
YÜREĞİNE VE ELİNE SAĞLIK KARDEŞİM. BENİM
-
eline sağlık abla. çok güzel anlatmış Hz. Muhammed'in gönlümüzdeki aşkını