Siirt'te Üniversite Sevinci
Siirt'in de Aralarında Bulunduğu 17 İlde Üniversite Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı, Kentte Sevinçle Karşılandı.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Siirt'in de aralarında bulunduğu 17 ilde üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı, kentte sevinçle karşılandı.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, yaptığı basın açıklamasında, üniversite kurulması düşünülen iller arasında Siirt'in bulunmasından büyük sevinç duyduklarını söyledi. Kuzu, ''Şükürler olsun, ilimizin hayali en sonunda gerçek oluyor. İlimiz, geçmişinde bölgenin bilim ve eğitim merkezi durumdaydı. Bu nedenle üniversitenin kurulması kararı gecikmiş bir karardır. Siirt bunu çoktan hak etmişti. Hükümetin, bu kararı en hızlı şekilde hayata geçirmesini istiyoruz" dedi. Kentin bu tür hizmetlere susadığını, sanayileşmesini tamamlamayan Siirt'e üniversitenin hayat vereceğini ifade eden Nedim Kuzu, ''Siirt'in kalkınması bu sayede daha hızlı olacaktır. Üniversite sayesinde kentimiz eski günlerine kavuşacaktır. Bu önemli kararın hayata geçmesini dört gözle bekliyoruz'' şeklinde konuştu.
(İAG-EST-NÇ-NÇ-Y) (İhlas Haber Ajansı)
20.03.2007