-
hece kitabı
Arkadaşlar size alıntılarla küçük bir stand-up yapacağım.Önce ülke gündemindeki şu kuş gribi ile ilgili bir kaç şey söyleyeyim.Aslında benim söylememe gerek yok.Sözü canım vatandaşıma bırakayım.......
Kus Gribi Diyaloglari
Abi kuş gribi Türkiye'ye gelmiş
- Kuş ?
- Evet Kuş
- Ne kuşu
- Gribi abi kuş gribi
- Grip ?
- Neyse abi kal sağlıcakla.....
- Kuş gribi Türkiye'ye gelmiş duydunmu?
- Boşve şimdi, şu davuğu dutuvede kafasını bi alak.....
- Kuş gribi geliyomuş abi ne etcez ?
- Banane olm kuş beyinli olan sensin sen düşün, ehehuhehe....
- Abi kuş gribini duydunmu ?
- He ya çok üzüldüm, guşları ıscak yerde dutmak lazım gayri....
- Olm kuş gribi geliyomuş
- Hadi ya hangi sinemaya geliyo, biliyom ben o filmi, Spielberg'in yeni filmi dimi
- Abi entellik seni bozdu ya.....
- Necatii!
- Efendim hayatım
- Kuş gribi geliyomuş, papağanı sıcak tutalımda grip olmasın bari
- Ben zaten bunu düşündüm aşkım, fırına attım papağanı
- Hımm, kaç vuruyomuş
- Nasıl?
- Magic diyom. Kuş Gribi büyüsü kaç vuruyomuş
- Abi istersen şu oyuna biraz ara ver ha
- Bırak beni Kamil, biraz daha kalıcam ben
-
Arkadaşlar bunlar da yaşanmış bazı Trafik anonsları...
kiziltoprak kirmizi isiklarda duran trafik polisi ters yönden gelen araba söförüne seslenir:
- 34 gv 713 !
- bugün çok para kazandin herhalde ?
- acelem var, sanslisin...
--------------------------------------------------------------------------------
- phhh!...adanali devam et!
- phsss!..adanali kime diyom devam eeeeyyyt!
- aaaauueee!..ulen kulaana salgam mi kaçti kime diyom yürüsene! ( phhh & phsss ; megafondan çikan tiz sesler
--------------------------------------------------------------------------------
- 34 vg 0983 sagaaa çekhh
- 34 vg 0983 sagaaa çekhh
- sola demedik öküzzzzzzz saga çekhh
göztepe soyak site'sinin önünden yürüyorum...birden polis bir bmw'yi durdurdu...polislerden biri indi digeri de icerden bakiyor, ben de yana döndüm bakiyorum öyle, enteresan geldi adam sarhos falandi, biraz bakiyim eglenirim diye düsündüm...içerideki polis birden megafonla ;
-" önüne dön, önüne dön, kendi tipine bak sen soytari " dedi..
mecidiyeköy'de bir sabah erken,polis otosu arabanin tekine sesleniyor ;
- " zabahinan ceza yazdirma zabahinan " (sabah ile demek istiyor)
Söförün biri trafik sıkısık iken park yasagi olan yere direksiyonu kirar ve durur...polis ;
- "beyaz uno çek kardesim park yasak" ....gibilerinden bir anons yapar... söför el kol hareketleri yardimiyla
- "abi ekmek almaya geçiyom hemen çikacam" der !...
yarim saat kadar sonra elini kolunu sallaya sallaya çikinca polis anonsu patlatir...
- "beyaz uno ekmek nerde lan ?"
polisler arabayi sürenin tipine göre hitap etmesini de bilirler ;
- sarisin bayan saa çeker misiniz diyorum lütfen..
- beyefendi... biyikli... bekleme yapma
- deri ceketli.. et benli.. hade..
- duymuyormusun lan gözlüklü zibidi
olay çankaya'da geçiyor...ankarada patates sogan satan megafonlu bir kamyonet,polis anons yapiyor...
-06 mn 1945 ilerleeeeeee
kamyonetin megafonundan cevap geliyor.....
-okeyyyyyy..................
kadikoy kusdili'ndeki dort yol agzinda trafik çok sikisik oldugu için surekli polis otosu bekler. trafik polisleri megafonla bagirarak trafigi idare ediyolar iste. neyse bagiriyo eleman
-"34 pts 723 lutfen saga çek"
o sirada ordan geçmekte olan oteki trafik otosu megafonla espiri yapiyor bunlara:
- "lutfenini yiyim senin, bu ne kibarlik lan mistafaa?"
atakoy'de bir arkadasimda sabahlamistim. sabah otobuse bincem ama mekani bilmedigim için duragi sorcak birilerini ariyorum. kimseler geçmiyo, neyse sonunda bir polis otosu gordum. tarif ettiler duragi:
- "su bakkali gec ilerle, agacin ordan saga kir ordan sola..."
tesekkür edip yurumeye basladim. biraz yürümemistim ki arkadan bir megafon:
-"oglum agacin ordan sola kirsana lan, bak bak bak dinniyomu hiç, huss alooo"
duragi bulana kadar ekip otosu arkamdan bagirip durdu.
bir trafik polisi incisi daha...bu sefer ankara'dayiz, ziya gokalp'deki ust gecitten gecmekteyiz. altimizda, pamukbank'in önünde duran ekip otosunun megafonundan cikanlar aynen soyle:
-" ticari devam etms 489 devam et! isitme engelli devam et!"
(bilmeyenler için: isitme engelli vatandaslarimiz in arac plakalarinda ozel bir isaret bulunmakta!)
-
Guuiness rekorlar kitabından seçme türk fıkraları(Aslında bunu ben uydurdum.)
radyodan yapılan anons;
dikkat dikkat...türkiye nin doğu anadolu bölgesine bir uzay aracı inmiş, araç güvenlik görevlilerince terkedilmiş vaziyette bulunmuştur.
uzaylılara o bölgede rastlayabilirsiniz. onlar kafadan bacaklı ve kısadırlar. eğer görürseniz, lütfen korkmadan yanaşınız ve tane tane konuşunuz. sizi ancak tane tane konuşursanız anlayabilirler...
anonsu duyan kamyon şoförü gece karanlığında yollara bakınarak ilerler.
çok geçmeden sağda, çalı dibinde bir karartı görür ve hemen frene basar...
yaklaştıkça yaratığın aynı radyoda söylenen gibi olduğunu görüp hayrete düşer... kısa boylu ve kafadan bacaklı...
yavaş yavaş iyice yaklaşır ve sorar;
-ben er-zu-rum-lu bur-ha-net-tin ne - ya -pı -yor- sun?
önündeki karanlık kafasını yavaşça kaldırıp yanıtlar;
-ben mar-din-li ab- dul- lah .... zı- çı - yo- rum...
-
Buna güleceğinizden eminim.......
biraz dusunduren bir fikra bizim toplumumuzla ilgili..
bugun tuncay ozkanla-cuneyt arcayurekin kanalturkteki programinda arcayurek anlatti..
koyun birinde koyluler kasabaya ve diger koye ulasmak icin yol yapiyorlarmis.yol yaparkende bir esegi saliyorlarmis ve esek nereden giderse o gittigi guzergah uzerine yolu aciyorlarmis..
bir gun amerikadan bir heyet ilde inceleme yaparken bir amerikali muhendiste koye gelmis.bakmis adamlar yol yapiyor,plan ve proje nasil,paraniz varmi gibi sorular sormus.sonra koyluler plan filan olmadigini soyleyince ,peki nasil yolu insa ediyorsunuz diye sormus.koylulerde saldim esegi cayira ,nereden gecerse bizde o istikamette yol yapiyoruz cunku esek gidecegi yeri bizden daha iyi bilir demisler.
amerikali tabi sok gecirmis yahu nasil olur esege guvenilirmi filan sorular sormus sonrada katila katila gulmeye baslamis.koylulere donup: peki esek bulamazsaniz ,ne yapiyorsunuz o zaman diye sormus..
koyun muhtarida ellerini yana acarak:
o zamanda amerikadan muhendis getiriyoz,demis.
-
teşekkürler hece
3'ü de birbirinden güzeldi
-
walla hepside birbirinden güzeldi paylaşımın için teşekkürler
-
- Hadi ya hangi sinemaya geliyo, biliyom ben o filmi, Spielberg'in yeni filmi dimi
- Abi entellik seni bozdu ya.....
- Necatii!
- Efendim hayatım
- Kuş gribi geliyomuş, papağanı sıcak tutalımda grip olmasın bari
- Ben zaten bunu düşündüm aşkım, fırına attım papağanı
ßunLar Çoqq Komikti :D