-
Eruh'ta Ayı Olmak
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Atlas fotoğrafçısı Halim Diker Eruh'ta bir evin ahırında yavru bir ayının tutulduğunu söyledi.Yavru ayıyı oradan kurtarmak için hazırlıklarımı yapıp 18 haziran cuma günü sabah 06.40 uçağıyla Diyarbakır'a hareket ettim.Oradan da Siirt'e geçtim.Siirt'te Halim Diker'le buluşup Eruh'a geçtik.İki gün Eruh yakınında bir köyün kırsalında çadır kurup ayıyı elinde tutan kişilerden haber bekledik. Üçüncü gün ayıyı almaya gelebileceğimizi söylediler.Eruh merkezinde ayıyı elinde tutan Aziz Kurt ve Bedri Öztürk adlı iki şahısla buluşup ayının tutulduğu ahıra gittik.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Ahıra girdiğimizde zincirlerle bağlanmış halde onu görünce ne yapacağımı bilemedim.Oysa bu iki şahıs bu yavru ayıyı ormanda bulduklarını ve amaçlarının onun doğaya dönmesini sağlayacak kişilere teslim etmek olduğunu söylemişlerdi.Görünüşe göre işkencede görmüştü insanlara olan öfkesi o küçük bedenine sığmıyordu.Ayıyı almak için harekete geçtiğimde bu kişiler " ona bir aydır bakıyoruz ,bakım masraflarımız için bize para vereceksiniz herhalde" deyince olayın gerçek yüzünü anlamış oldum.İstedikleri miktarsa 2 milyar TL'ydi.Aramızda çıkan tartışma sonrasında bu hayvanı nasıl yakaladıklarıda ortaya çıktı.Annesini başından vurarak öldürdüklerini,diğer yavruyuda köpeklerin parçaladığını söylediler.
Tüm konuşmalarımıza rağmen onları bu taleplerinden vazgeçiremedik.Bir süre sonra tartışma karşılıklı tehditleşmeye dönüştü.Ancak yapabileceğimiz pek birşey olmadığınında farkındaydım.Kendimi hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim.Bir yanda zincirlerle bağlanmış acılı gözlerle bana bakan yavru ayı diğer yanda ağzından salyalar akan gözlerine kan sıçramış insanlar.Hiç bilmediğiniz bir yerde hiç beklemediğiniz bir durumun içindesiniz anlatılmaz bir çaresizlik.Oradan çıkıp durumu bildirmek için Siirt il jandarma komutanlığına gittik.Bir süre sonra jandarma evi aradı ama o çoktan kaybolup gitmişti.Banada hayat boyu sürecek bir vicdan azabı kaldı.Onun için daha fazlasını yapmalıydım bedeli ne olursa olsun.
-
YORUMLAR:
TURGAY SARI / 09.05.2007 10:19 :38
Okuduğum bölüm yaban hayatı,esasen yaban hayatı görevinde çalışmayı isterdim.umarım ileride olur.arkadaşlar yaban hayatı azımsanamayacak kadar çok önemli bir kavram ve konudur.bildiğiniz üzere dünyamızın ve ülkemizinde bukonuda büyük sıkıntıları bulunmaktadır.Bizler bukonuda nekaadar duyarlı ve beraber hareket edersek okadar iyi olur.Hadi arkadaşlar el ele olalım çocuklarımıza resim değil bir heybetli bakışı gösterelim.Ve arkadaşlar bu konuda bir sloganım var..BU DÜNYA TÜM HAYVANLARIN.
turgay sarı / 13.03.2007 08:06 : 23
mrb ben istanbul üniversitesi orman fakültesi av ve yaban hayatı bölümü mezunuyum.Şuan orman muhafaza memeuru olarak görev yapmaktayım.Sizin herzaman yanınızdayım.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] / 02.02.2007 19 :5 4:12
bizler istanbul üniversitesi av ve yaban hayatı bölümü ögrencileri olarak sizleri destekliyoruz bu duyarlılıgınıza tesekkür ediyoruz ve sizi desteklemek isteriz
Cazibe / 04.01.2007 20: 38:05
Böyle durumlarda istenen parayı vermek en doğrusu bence, onların dili bu değiştirmek mümkün değil. Üzgünüm.
hülya / 04.01.2007 17: 25:56
yaşlı ana babalarını, illegal çocuklarını, kendi hemcinslerini hunharca yok eden ve sahtekarlığın doruklarında gezen samimiyetsiz insanoğlu... umarım hayvanları tüm acıları bir yanılsamadır... bizi denemek içinbir yanılsama...
jeqo / 13.12.2006 12: 29:09
yorum????
böyle bir yavrucağa işkence yapıp büyük ihtimalle öldüren zihniyet nasıl bişey olabilirki yaa????
keşke yavrucak insanların eline düşseymiş, şansına ondan daha zalim hayvanların eline düşmüş :(((
yukarıdaki bakışı görüp de ondan etkilenmiyen insan olamaz yaa, yazık. Sadece ve sadece yazık :(
muzaffer öztürk / 13.12.2006 09: 13:31
inanılır gibi değil.....
boyx / 03.10.2006 07: 01:07
bu yazılanları okudukdan sonra dışarıya vurarak o kadar şey söledim ki bunları yazmakda isterdim ama uygun olmayacağını düşünüyorum! ki bu genç yaşıma rağmen büyüklerin dedikleri bir cümleyi kullanmak istiyorum!
- ah ben olacakdım orada!....
gerilim32 / 12.09.2006 15: 14:15
bunlar katil
MUAMMER KÖMÜRLÜ / 05.09.2006 17: 16:17
BU DEWLET NERDE UYUYOMU BU VE BUNUN GIBI INSANLAR OLDUGU SURECE BIZ COK CANLI KAYBEDERIZ DAHA
muratozturkav / 05.09.2006 11: 22:06
ya dogada hayvan lara zalim diyen insanlar hayvanlardan daha zalim davranıyor bunu yapan ne bir insan olabilir nede insan vicdanı kabul eder yavrusu olan bir hayvana kursun sıkan insan insan olamaz yazık bunlar birar milli servet
orhan atmaca / 03.09.2006 18: 09:10
bu insanların kendi coçukları yokmu.sonuçta bu bir canlı ve savunmasız bir yavru.......?
DENİZ EKİNCİ / 30.08.2006 17:4 3:13
BEN DE SİİRTLİYİM O İNSANLARI KINIYORUM ALLAH INDAN BULSUN
seferoğlu / 14.08.2006 16:5 1:37
Yabanılı yabanıllığıyla kabullenmek
mehmet şerif çakır / 07.07.2006 20:0 3:52
yazık oda sonuçta can taşıyor
serhat / 30.06.2006 13: 11:03
ben de siirtliyim çok ayıp be nde hayvanları seviyorum onları kınıyorum
MÜZOS / 24.04.2006 12: 52:05
CANIM YA!..
ANLAMADIĞIM, DOĞADA YAŞAMINI SÜRDÜRME SAVAŞI VEREN VE DOĞASINI YAŞAYAN AYI'MIZIN ADINI NİÇİN, AMA NİÇİN BU TÜR İNSANLARA SIFAT YAPIYORUZ:(((
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] / 09.04.2006 19: 36:12
gercekten çok acı bir olay tekrarlanmaması dileğiyle
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] / 05.01.2006 21 :3 1:31
Siz elinizden geleni yapmışsınız, teşekkürler.
-
Çok acı bir olayın yanısıra siirt'in eruh ilçesinde yaşanması Siirt'in küçük duruma düşürür...
-
yazık , özellikle Eruhta geçmesi üzücü .ama hayvan haklarının ihlalli malesef tüm ülkede yaygın. hatırlatmakta da fayda var bölgemizde yaşanan ''olağandışı hal''den ötürü köyler boş klamıştır.bunun sonucunda da yabani hayat ve flora da(bitki örtüsü) normalin üzerinde canlanmıştır
-
-
bence çok seker ama yeri orası değil...