Arkadaşlar Eleştiri-yorum bölümünde bugün ele alacağımız tartışma konusu ; Daha okuyan mı bilgi sahibi olur yoksa gezen mi ?
Yorum Sizin;.....
Printable View
Arkadaşlar Eleştiri-yorum bölümünde bugün ele alacağımız tartışma konusu ; Daha okuyan mı bilgi sahibi olur yoksa gezen mi ?
Yorum Sizin;.....
saygı değer sevigili kardeşim CybeR MediA.
daha tanık olduğum ve çoğu kez gördüğüm için şunu söyleyecem..
bence daha gezenin bigisi olur (herşeyden)
Böyle tartışma konuları çok iyi. En azından insan muhakeme yapmış oluyor. Ben hem gezmeyi çok seviyorum. Hem de işim icabı çok gezerim. Türkiye'nin tüm vilayetlerini gördüğüm gibi yurt dışına da defalarca gittim. Bence sadece gezerek çok bilinmez. Mutlaka ve mutlaka okumak da lazım. Bu gezenin okuyandan daha çok bildiği hikayesi biraz da okumaya karşı zaten hevesi olmayan insanımıza sadece bir mazeret yaratmaktan başka birşey değildir. Onun için bol bol okumalı. İmkan olursa da gezmeli. Mesela gidilecek yer hakkında gidilmeden önce bilgi edinilirse ki bu da ancak okuyarak olur, o zaman gezilecek yerden daha çok zevk ve keyif alınır. O nedenle gezilecek yer hakkında mutlaka önceden bilgi alınmasını tavsiye ediyorum. Selamlar, sevgiler, saygılar.....
bence okuyan
şimdi neden diye soracaksın ?
çünkü zaten kitaplar gezip-dolaşıp dönenler tarafından yazılıyor yani bir kaç kitabı okudun mu bir kaç kişinin gezdiği bütün bilgilerin sahibide olabilirsin bence !
bence cok gezen
gezen tabii
bencede cokk gezenn çünküü gezip görmeden hiç bir şeyy yazılmazz
Çok qezen taßi ki.
deneyimin yerini hiç ßişey doLduramaz.
ßence qezen ßiLir. okumak insanLarın yazdıkLarıyLa sınırLıdır sonuçta. qezmek keşfetmektir. herşeyi qeçin qörseLLik vardır.qezersiniz ve qörürsünüz. eLmayı hiç qörmemiş ßi insana kitapta tasvir etseniz armutu da canLandırabiLir qözünde (tabi onuda görmediyse:P) kitap yetersizdir ßence öqrenmek için.eLbette faydası vardır ama gezen insanın okuyandan çok ßiLqisinin oLacaqını düşünüyorum..
OKUDUĞUNU PRATİĞE DDÖKECEKSİN AĞA :30:
çok okuyan, okudğunu tatbik ettiği sürece....
Gezmekle de olur ama okumak ve tatbik etmek için gezmek