Çoğu insan gibi bende gerçek hayatı kafamızın içindekilerle başarabileceğimizi sanıyordum ama yanılmışım, geç olsada öğrendim ki birileri tüm güzelliklere sahip diye, birileri yüreğimize istem dışı sıkıca tutunuyor diye hemen pes etmemek gerekir. Özel bir insanla, seninle karşılaştığım zaman aslında yaşamın içinde saklanıyor olduğumu fark ettim, artık buradan sonra gerçek hayat vardı. Bu hayat isteyerek veya istemeyerek bana çok şey verdi, seni iç dünyanın tüm güzelliğiyle tanımamı sağladı. Demek bu böyle bir şeymiş, aşk buymuş, hava durumunu kontrol edemediğimiz gibi hayatımızı da yüreğin ortaya konulduğu yerden, aşk denilen bir noktadan sonra kontrol edemiyoruz. Farkında olun yada olmayın aşk bir şekilde hayatınıza giriveriyor. Zamanların ötesinde, mekanların griliğinde, yaşamın riyakarlığında yaşananlardan ötürü içimden giden bir şeyler vardı, her biri başka bir yüzde paramparça hayatlar vardı, içimde parçalanıp başkalarının yaşamlarına kuruyan yapraklar gibi dökülen son baharlarım vardı. Birden sen çıktın karşıma, sanki bulunduğun melekler diyarından sıkılıp geldin karşıma, artık güne güzel uyanıyorum, sabahları üzerimi giyinirken aynadaki yüzüme gülümseyerek bakıyorum. Bazıları buna aşk sahnesi der, diğerleri başka bir şey der, bense ilk kez benim hayatım diyorum. Eskiden çok şey vardı hayatımda ama benimle ilgili hiçbirşey yoktu, şimdi ışıkta görünenleri değil gerçek renkleri görüyorum, insanları ilgilenmediğim kendi benlikleriyle görüyorum. Sen büyülü bir şekilde hayatıma girmeden önce yaşama karşı duyduğum düş kırıklılarını her gün uyumadan önce yıldızlara anlatıyordum, onları da bıktırmıştım, ama şimdi ben uyumadan önce gökyüzüne baktığımda eskisinden daha çok yıldız görüyorum, sanırım onlara seni anlattığımdan bu yana, gökyüzündeki tüm yıldızlar pencereme toplanıyorlar. Bazen biriyle konuşurken yüzüne bakmama rağmen onu görmüyorum bile, yüreğim seni göremeyince bir duvar örüyor gözlerime. Nasıl bir erkek bir kadının gözlerine baktığında başka bir kadını görüyorsa işte bende öyleyim, tüm yüzlerde seni görüyorum, tüm güzelliklerde sadece seni seviyorum ve ne mutlu ki bu hayatı biliyorum bu benim hayatım bu yüreğe yüreğini verirsende ikimizin hayatı.