HZ ALİNİN NASIL NAMAZKILDIĞINI BİLİYOMUSUNUZ?
HZ. ALİ (RADİYALAHUAN) birgün bir savaş esnasında koluna iki ok saplanır okadar ALLAH aşkıyala savaşırki koluna saplanan o iki oku savaş bitmeyene kadar farketedemez şavaş biter ve sahabilerden biri yanına yanaşarak şöle der ey allahın aslanı ali senin koluna iki ok saplanmış fark etmedin mi der HZ ALİ şöle cevap verir ALLAH şahittirki ben savaşınca gözümün önüne imanımdan başka hiç bişey gelmez der .sahabi ona şöle der ey ALLAHIN aslanı ali kolun daki okları hemen çıkarmamız lazım der yok sa ölecen seni hemen bayıltmamız lazım der hz ali beni bayıltmanıza gerek yok der ve sözlerine şöle devam eder ben şimdi gidip abdest alacam ve gelecem ve iki rekat namaz kılacam ben ilk secdeye gidince birinci oku ikinci secdeye gidince ikinci oku çıkaracaksınız der ve abdest alıp geldikten sonra iki rekat namaza durar sahabiler ilk rekatta ilk oku çıkarırlar ikinci rekattada ikinci oku çıkarırlar ve hz.ali :(radiyalahuan) namazını bitirir ve selam verir ve şöle der okları çıkardınızmı.sahabiler donar kalır ve şöyle derler:okları çıkardığımızı farketmedin mi.
hz.ali ben namaz kıldığımda ayaktayken azrailin nefesini ensemde ayaklarımın altında sırat köprüsünü sejdeye giderken azrailin yüzünü karşımda ve sejdedeykende kabeyi iki kaşımın arasında görüyorum ben işte böle namaz kılyorum der
sahabiler ey ALLAHIN aslanı ali sen ALLAHIN aslanı olduğunu ıspatladın bize birkeredaha der .ARKADAŞLAR BİZ NASIL KILIYORUZ ACABA