-
Harikalar diyarı
Dünyayı durdurmak istiyorum. Yıldızlı gecelerin karanlık esaretinden bütün geceleri bırakıp sana, düşlerde seni yaşamaya geliyorum. Gözlerimi kapatıyorum: İlkbaharda çimenler nasıl kaplıyorsa toprağı, gözlerimi kapattığım an yeşili, güneşi, yıldızları, hilali, ağaçları bu kadar çok seviyorum. Bütün bu güzellikleri sende görüyorum.
Sadece yeşili mi? Evrendeki bütün renkleri ilk defa bu kadar canlı görüyorum. Göğün sonsuz maviliğini, nehir hışırtısını, bulut beyazını, güneş sarısını ilk defa bu kadar çok seviyorum bu gülü dalından koparmayı. Yağmurun bir çocuğun gözyaşları kadar masum, güneşin ise içinde yaşattığın insanların sıcacık yürekleri gibi geliyor bana. Güneşin doğar doğmaz göz kamaştıran aydınlığının karşısına geçip seni ne kadar çok sevdiğimi anlatıyorum.
Sabah kalktığımda sabahın serin nefesimi içime çekiyor, günün tazeliğini yeni yeni fark ediyorum ve ilk defa hayatı böyle dolu dolu yaşıyorum. Senin o mest edici doğal güzelliğinin karşısında adeta eriyorum. Rüzgârın tatlı serinliğini, yüreğimi okşayan sevgisini hissediyorum. Seni böyle yaşıyorum! Hayatı seninle seviyorum. Kimseyle paylaşmak istemezcesine "Siirt'im" demek istiyorum.
Başka diyarlardan birileri gelsin istiyorum. Siirt'imi onlara gururla gezdireyim. Senin bu güzelliğin onları da mest etsin ve uçsuz bucaksız diyarların duyması için "Siirt'i çok seviyorum!" diye haykırayım. Sabahın o yürek okşayan serinliğinde yeni bir güne başlamanın heyecanıyla gezdiriyorum onları. Atatürk Parkı'nda çaylarımızı yudumlarken bir yandan da oynayan çocukların sesi bize hayat veriyor. Botan Nehri'ni boydan boya geziyoruz. Yorulduğumuzda, dinlenmek için bir ağacın altına oturunca vücudumuzu tatlı bir yorgunluk kapladığını hissediyoruz. Ayrılık vakti geldiğinde Siirt'te yaşamadıkları için üzülüyorlar, sevginin, mavinin ve suyun bağdaştığı o eşsiz sıfatı görmeye hasret gözlerden bir damla yaş süzülüyor ve yüreklerindeki mutluluk tebessümlere dökülüyor. Onlar Siirt'te gezdikleri yerleri kendi ülkelerine anlatıyorlar ve Siirt'in yanı sıra tüm yurdumun her karış toprağının bereket dolu olduğunu ve benim yurdumun hiçbir yere benzemediğini.
Harikalar diyarı! Senden bir isteğim var. Nehrindeki bu sonsuz maviliği, güneşindeki sarılığı ve ağacındaki yeşili kaybetme. Gökyüzüne kara bulutlar getirme ve bu güzelliğine gölge düşürme. Bir gün öldüğümde sesimi duyarsan ne olur ses ver. "Sana verdiğim sözü tuttum, değişmedim, yine o yeşil, yine o mavi benim" de, ne olur!
Bir gün uzak diyarlardan sana geleceğim. O başka diyarları görüp de senden kopan birisi olarak değil, seni hala seven, seni hala özleyen "ben" olarak geleceğim. İnan!
DeRBeDeR'in Kaleminden
-