bu arkadaşımın sorusu
flashla cd project yapıldı
datalar txt uzantılı nesnelerden alınıyor action script kodu bu nasıldır
not: if ve else döngülerini kullanmamıza izin vermiyor :61:
Printable View
bu arkadaşımın sorusu
flashla cd project yapıldı
datalar txt uzantılı nesnelerden alınıyor action script kodu bu nasıldır
not: if ve else döngülerini kullanmamıza izin vermiyor :61:
flash 8 basic için yazıyorum:)
şimidii tam bir soru olmamış gerçi ama anladığım kadarıyla yanııtlayayım..
ben olsam
boş bir flash sayfası açardım ve diyelimki kitap tanıtacağız elimizde 3 tane kitap var
companants bileşeninden list seçim menusünü stageye taşırdım
value değerlerinin txt nin başlık ismini verirdim sonra görüntülenme için area bileşenini kullanırdım
tabi varsayalımki demin açtığımız boş stageyi kaydedince kitap diye kayıt ettik bu onemlidir datalar daima kök dizinden alınmak zorunda
code ise şöyle yazardım codu yazmadan önce stagete yeni bir katman açar adını action diye adlandırdktan sonra f9 la
actionscritp cod bölümüne girer
{
fuctions loadkitap{
var kitap loadvars_lv.loda(evt.target.selectionitem.data);
if döngüsünü (success) nesnesiyle kullanır yol olarak isim_txt dosyasını yazrdım
else döngüsünü ise trace ("unable to load text file.")
döngüsüyle bitiridrim
ayrıntılı bilgi için 0900 900 55 55 arıyabilirsiniz :92:
aşağıda actions yazan kısma if ve else olmadan bunları yazmak mı istiyorsunuz?
galiba anladım gibi acriton script 3.0 da 2.0 da böyle ni sıkıntı bende yasamıstım
ve diğer forumlarada bu örnegimi vermiştim
mesela diyelimki,Koşullu deyimler bir koşulun geçekleşip gerçekleşmediğini kabul eder. Gerçek hayattan bununla ilgili örnek vermek gerekise 18 yaşını doldurmadan ehliyet alamazsınız.
Burada arkada çalışan sorguya bakarsak eğer başvuranın yaşı 18 den büyükse ehliyet alabilir. Actionscript "if anf else" ile bunun karşılığı ise;
if(basvuranin_yasi > 18)
{
// ehliyet alabilir.
}
Burada yazım şeklinden bakarsak,
eğer bu olursa (koşul)
{
bunu yap;
}
Peki ya 18 den büyük değilse ne olacak? 18 den büyük değilse ehliyet alamaz Burada arkada çalışan sorgu ise 18 den büyük değilse ehliyet alamaz.
Actionscript’e bunun karşılığını da eklersek örnegin ;
if(basvuranin_yasi > 18)
{
//ehliyet alabilir.
}else{
//ehliyet alamaz.
}
Diğer bir konuda birden fazla cevap gelebilecek durumlara yanıt verebilmektir. Örneğin çalışanın pozisyonu işçi ise 500 YTL, şef ise 1000 YTL, müdür ise 2000 YTL olacaktır.Bu sorgunun actionscript karşılığı ise;
ve senin if and alese kullanmadıgın izin veriri aslında vermez değil sadece arka plandaki sorguyu çalıştırmaz
if(pozisyonu == “isci”)
{
//500 YTL
maaş
}
else if(pozisyonu == “sef”)
{
//1000 YTL maaş
}
else if(pozisyon == “mudur”)
{
//2000 YTL maaş.
}
}
Gibisinden Düşün txt dosyası içinde aynı şey gecerli birebir takıntı olursa actionscripttr.com bloga yaazarsanz yardımcı olurum kolay gelsin :19:
anlatım için teşekkürler
benim aklıma bir soru geldi diyelimki adamın bir kıl linuxla bağlandı servere yukarıdaki sayfaya geldi girşi yapıyo yapıyyoo giremiyor? bu giriş nasıl sağlanır..
enable cookies :)
kardes net olarak anlamadım Flash içindemi lin. serverden baglanırsa nasıl olur?Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : PLAYBOY
benim aklıma bir soru geldi diyelimki adamın bir kıl linuxla bağlandı servere yukarıdaki sayfaya geldi girşi yapıyo yapıyyoo giremiyor? bu giriş nasıl sağlanır..
az acarmısın
swishmax sorun[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]arkadaşlar pc deki sorun nedeniyle format attım.daha sonra swishmax programında aşağıdaki gibi bir sorunla karşılaştım,ne demek istiyor anlayamadım.yardımcı olursanız sevinirim.
This movie has been modified so that it functions correctly.
This movie uses fonts that are not installed on your system.
The following fonts have been replaced:
* Replaced font 'Briquet' with 'Arial'[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]