Fındık Yolu (Siirt Şırnak Arası) Halim Diker'in objektifinden
Fındık Yolu...
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bir ismi vardı bu köyün. Unuttum. Siirt Şırnak arasında ücra çok nadiren sivil aracın geçtiği bir yoldu. Belki de o zamanlar öyleydi. Yıl 2004. Terörün hız kestiği yıl idi. Çok zor izin alabildim. İki ay boyunca Eruh'un neredeyse tüm dağlarında dolaştım. Yayan ve sırt çantasıyla. Barut kokan, el bombası, roket atar parçaları saçılmış, duvarları paslı mermilerle kaplı mağaralarda iki ay geceledim. Hayatımda bir daha nasip olamayacak sahnelerle, görüntülerle karşılaştım. Bunlardan biri de bu köydü. Yüzlerce metre yüksekte bir uçurum kıyısındaki mağaramdan her gün bu köyü seyrettim. Bir zamanlar çocukların cıvıltılarının yükseldiği taş sokaklar bomboştu. İnsanın kokusu bile gitmiş, köyün meralarında yaban hayvanları otluyordu. Dicle huzur içinde akıyordu köyün önünden. Ne olmuştu da bu köy bu hale gelmişti? Baskın yapıldı demişti Siirtli bir taksici. Bir düğün anında yüzlerce terörist basmış köyü. Ne gelin ne damat kalmış, her taraf ceset dolmuş. Onlarca terörist ölmüş. Köyün yanındaki karakoldan askerlerde davetliymiş düğüne. Onlarda yitip gitmiş, şehit düşmüş. Güvenli olmadığı için köy boşaltılmış.
Bir kaç fotoğrafla devam edecek bu hikaye.
Bu konu 2004 te ATLAS Dergisinde iki ayrı sayıda yayınlandı. Fotoğraf 500 mm objektif ve 2X extender ile çekildi.
Halim Diker
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]