:206:ya siz erkekler hepiniz paşasınız istediğiniz herşey önünüze geliyo siz ne derseniz genelde öyle oluyo evlerde iş yerlerinde hakimiyet kurmuşsunuz keykefinize bu dünyaya erkek olarak paşa olarak gelmek vardı :240:
Printable View
:206:ya siz erkekler hepiniz paşasınız istediğiniz herşey önünüze geliyo siz ne derseniz genelde öyle oluyo evlerde iş yerlerinde hakimiyet kurmuşsunuz keykefinize bu dünyaya erkek olarak paşa olarak gelmek vardı :240:
ben bu dediklerine hiç katılmıyorum beyazgelincik..
ben paşa değilim saraylarda da yaşamıyorum.
ve istediğim tek bir şey bile önüme gelmedi.
genel de ekmek peynire talibim ben (kaderim bu olsa gerek.)
mutlu olmak istedim, yüzüm gülsün istedim.
ama hep dertler beni buldu, yakamdan çıkmadı.
bugüne kadar dediklerimden bir kaçı oldu oda zaten öncesinden belliydi.
kurduğum hayellerim bile gerçekleşemedi. hepsi birer rüyaydı...
siz görünüşe bakılırsa cinsiyetinizden memnun değilsiniz.
ve dünyaya erkek olarak gelmek istiyordunuz.
olsun buna da şükürler olsun..
hani erkeler bayan oluyorduya..
geçenlerde gazete manşetlerinde çıkan ve ana haber bültenlerin ilk çıkan haberinde. şu vardı:
artık bayanlar da ufak bir ameliyat sonrası erkek olabiliyorlarmışşş...
ve şükrediyorum Allah'ıma iyi ki beni paşa olarak yaratmamış.
ve iyi ki paşa olmaşım halen..
paşanın derdi bitmez ki;
uğraştığı bir değil iki değil ki.
ben siirtin sokaklarında derbeder gezerim ama namusumla şerefimle...
belki cep delik. belki karnım aç, belki yol uzun, belki aşk yasak bana.
ama herşeyden önce insanım.
saygılar...
bende erkeklerın paşa olduğuna ınanmıyorum
birde ilk insan erkek yaratılmış
sonra onun genlerınden bayan.
belkı evde herşeyı bayanlardan beklıyorlardır ama;
onların da dışarda tum gun çalıştıklarını hayat sorumluluklarının daha çok olduğunu inkar etmeyelım.
bende katılmıyorum herkes eşittir bence iş yerinde bende çalıştım herkes neyse bende oydum bazen naz olur ama gereken yerde erkekte ağırlığını koyar kızda bence erkekler çokmu şey istiyor tabak yemek birde çay onu da vermiceksek ne anlamı kalır zaten ağırlığını koyacak herkes :145:
ben tamamen katılıyorum bu fikrine, ama bayan olduğum için memnun değilim olarak anlaşılmasın bu. erkekler kadınları ikincil ve ezilen bir toplumsal konuma mahkum ettiği ve kadınlarında buna göz yumduğu sürece de erkekler maalesef maça 1/0 başlıyor zaten. hep onların dediği olsun, onların fikirleri hep doğru, ben buna çok kızıyorum. tamam güç olarak bayanlardan bir adım önde olabilirsiniz ama bu kendinizi üstün bir varlık gibi göstermemeli. herkes işten geliyor, senin canın koltuğuna uzanıp maç izlemek istiyorda , benimki istemiyor mu? :246:Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : beyazgelincik
bana göre 20 yasin üstündeki bir kadının hala kendisini kadin gibi hissetmiyorsa durumu vahimdir) disaridan baksaniz; gayet akilli, kültürlü, medeni ve modern bir görüntü çizerler. Ama ne zaman ki bir erkek karsilarinda yarim saat felsefi konusur, hemen etkilenirler. Adamin ne kadar akilli ve kültürlü oldugunu anlata anlata bitiremezler. Be kadin, senin o adamdan neyin eksik? Onun bildiklerini senin ögrenmemen için neden ne olabilir? Aptalligini mutlaka belli mi etmelisin? (Böyle olmayanlar alinmasinlar.) bunun için de kadınlar hep ikinci planda yani erkeklerden sonra geliyorlar. tabi bundan onlar sorumlu. (Türkiye geneli olmasa da ne yazık ki ilimizdeki kadınlar hep erkeklerden sonra geliyor. hep erkeklerin dediği oluyor. Serap arkadaşımızın dediklerine de bir nevi katılıyorum.
Kimse kusura bakmasin ama ben hayatta karsiliksiz sevgiye inanmam (kadin-erkek). Yani düsünebiliyor musunuz, bir kadinin herseyini bir erkege verdigini ve karsiliginda hiç birsey beklemedigini? Bunu bilen veya hisseden bir adamin size saygi duymasini mi bekliyorsunuz? Ben bile böyle kadinlara saygi duymam.
Ozan Dostum İkinci mesajın (yorumun) bayanlar için biraz sert ve saygısızca olmuş gibi.
daha dikkatli olursan sevinirim.
valla istersen her erkeği cevrendeki erkeklerle karştırıma.. ha feminist isen o başkaAlıntı:
beyazgelincik Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]