Allah insanı neden yarattı? Bu soruya guzel cevaplar bekliyorum...
Printable View
Allah insanı neden yarattı? Bu soruya guzel cevaplar bekliyorum...
Allah (c.c.), biz insanları kendiine kulluk ve ibadet edelim diye yaratmıştır.
Biz insanları tüm varlıklardan üstün kılmıştır.
Dağların bile kabul etmediği bu gorevi biz insanlar üstlendik...
Sevgili kardeşim, sorduğun sorular zaman zaman ağırlaşan yaşam koşulları karşısında aklımıza gelen sorular... bu dünyadayız. çünkü bu dünyadan güzel bir şekilde yararlanacağımıza itimat etmiş bir Rabbimiz var. Zannederim onu tanımakla bizi buraya gönderiş sebebi ve bize olan itimadı daha iyi ortaya çıkacakdır...
Kuran ı kerime göre Biz mükemmel ve herşeye kadir olan sahibimize kul olalım diye yaratıldık
nedir kul olmak..??
Dünya da ve sonrada ahirette sonsuz mutluluklara ulaşmaktır kul olmak
sevgili kardeşim bir düşün önünde sonsuz mutluuklar var ve bunlar neredeyse bedavaya bize verilmeye hazır ama çoğumuz arkamızı dönüyoruz
Allah a yönelmiyoruz
Allah diyorki yerlerde ve göklerde ne varsa hepsini insan için yarattım
iyi düşün
ne varsa diyor ayet
yani insan ve onun için yaratılmış diğerleri
Yuregine saglık cok guzel acıkladın...Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : polis56
Sevgili kardeşim, sorduğun sorular zaman zaman ağırlaşan yaşam koşulları karşısında aklımıza gelen sorular... bu dünyadayız. çünkü bu dünyadan güzel bir şekilde yararlanacağımıza itimat etmiş bir Rabbimiz var. Zannederim onu tanımakla bizi buraya gönderiş sebebi ve bize olan itimadı daha iyi ortaya çıkacakdır...
Kuran ı kerime göre Biz mükemmel ve herşeye kadir olan sahibimize kul olalım diye yaratıldık
nedir kul olmak..??
Dünya da ve sonrada ahirette sonsuz mutluluklara ulaşmaktır kul olmak
sevgili kardeşim bir düşün önünde sonsuz mutluuklar var ve bunlar neredeyse bedavaya bize verilmeye hazır ama çoğumuz arkamızı dönüyoruz
Allah a yönelmiyoruz
Allah diyorki yerlerde ve göklerde ne varsa hepsini insan için yarattım
iyi düşün
ne varsa diyor ayet
yani insan ve onun için yaratılmış diğerleri
rica ederim güzel kardeşim soruna verdiğim cevap seni rahatlattıysa ne mutlu bana rabbim bizi yolundan ve peygamber efendimizin şefaatinden mahrum eylemesin rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun inşallahurahman
kulluk görevimizi yerine getirebilmek için.
insanlığa insanlık dersi verebilmek için, dürüst olmak için.
ama tabi şimdi ki zaman da 4 4'lük bir insan da bulamayız.
biz kulları imtihan etmek için yarattı.