-
PaYLaSMaK GüZeLDiR..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bazen bir kuş dalında paylaşmayı ögrendik bazende anne kucagında şekerle..Paylaşmak neydi nasıl olurdu tarifi varmıydı yada nasıl ifade edilirdi şunu ögrenmiştim ha bir kuş dalı ha bir şeker kırığı hepsi aynı kapıydı yeterki gönül istesindi herşey her koşulda paylaşılırdı...
-
kader evin en küçüğü ve 8 yaşında 2. sınıf öğrencisi.
okulda öğretmeleri kadere paylaşmanın ne kadar iyi olduğu anlatır.
kader: Öğretmenim paylaşmak nedir?
Öğretmen: Paylaşmak; aradki dostluk bağını daha da sıklaştırır, herşeyi paylaşın nede olsa dünya malı dünyada kalır.
Kader: Öğretmenim paylaşmak güzel midir?
Öğretmen: evet kader Paylaşmak kadar güzel bir şey yoktur.
Kader: sağolun öğretmenim bundan sonra bende paylaşacam.
kader eve döner okul çıkışında ama eve gelmeden markete gider ve cebindeki parası sadece bir çikolata almaya yetiyordu.
aldı ve eve geldi kardeşine seslendi hatice hatice diye kardeşi geldi efendim buyur kader dedi.
kader de bak çikolata aldım gel beraber yiyelim der.
ikisinin de yüzü gülücükler saçar etrafa.
paylaşmanın ne güzel olduğunu işte bu davranışı sergileşmişti kaderin.
Paylaşmak güzeldir...
-
Hane bir rüyaya dalarsın da güzeldir hiç uyanmak iztemezsin hayata bedel gelir o rüyan istersinki o anda herşey olsun ..Ama uyandında bakarsınkı bir rüyada ibaretmiş hayal kırıklıgı başlar ve yine hayatla kalırsın baş başa o seni ister sen onu istemezsin ama bulunmak zorundasındır bir şekikde gitmelifir nefes arşını kah iyi kah kötü ..
Her daim mümkün olmaz iyi gitmesi ama her daimde kötü deildir seni üzecek kadar..Üzülmelerin gelir aklina dersin ben bunamı üzülmüşüm..
Bir gülün açması seni mutlu eder..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Mutlu olmak istedinde herşeyi neden edebilirsin kendine ..Ama mutsuz olmak içinde bir çocun şeker için aglaması gibi için acır...
Paylaşmayı o gül dalındada o çocugun gözyaşlarındada görebilirsin..
-
oysa ki yaşlı amcamla en son görüştüğümüz de bana "evladım ne olursun yine gel buralara seni çok sevdim" demişti. o nasırlı elleri öptüğüm de o köyün güzel kokusunu son defa çektiğim de burnuma. bir an gitmekten vazgeçmiştim.
ama bekleyen vardı diğer tarafta gitmeliydim araç yola koyulmadan.
yaşlı amcamın o yaşlı ve demli gözlerine son kez dönüp baktım ve bindim araça.
bir daha geleceğimi yaşlı amcayla olacağımı düşündüm de yola koyuldum.
aylar geçti belki de yıllar oldu.
o köye yaşlı amcamı görmek için hazırlıklar yaptım ve o gün geldi.
yine uzun ve kösbetek yuvalarını andırmayan yollardan saatlerce gittik.
gelmiştik artık köye.
kaptan son durak dedi inmeye başladık bir bir araçtan.
unutmuştum o yaşlı amcanın ismini ve evini.
ama köy ahalinden beni bilenler tanıyanlar çıktı.
yaşlı amcayı tarif ettim ve "onu şimdi nerde görebilirim" dedim.
"buyur gel seni ona götüreyim" dedi.
saatlerce yürüdüğümüz yolda durdum ve sordum köylüye; " nereye götürüyorsun beni" oda "söz ettiğin o yaşlı amcaya" dedi.
gittik vardık
gittiğimiz yer aile kabristanıydı.
yaşlı amcamın toprağına sarıldım "geldim amcam geldim" diyerek feryatlar ettim kendime. "ben sözümde durdum gelecem dedim geldim amca, hadi sende gel hadi sende gel" dedim.
işte o an anladım ki; gidenler geri gelmiyor.
-
Geçen gün tesadüfen bir yazı ile karşılaştım.Diyorduki hayat siz istediniz sürece güzel ve siz ona gülüdünüz sürece size güler..
Anladımkı bir kelebek dalında bile ben onu sevdim sürece beni seviyordu..
İnsan kelimesi aslında beş harften ibaret ama bizim bütün hayatımızı kaplayan kelime ..
Denmeliki ;
İnsan bazen kendi olmalı bazen herkesten bir parça... İnsan gerçek olmalı rüya görebilmek için. İnsan ölmeli zamanı gelince; ama zamanı gelince...
Böyle yazıyordu bilinmez bir yazarın yazısında ..Nede agırdı insan ölmeli ama zamanı gelince aklıma geldi kendi istedinde ben ölmek istiyorum diyenler..
Hayat neydi vazgeçilirmiydi yada vazgeçmek mümkünmüydü .Nasılda bırakılırdı şu bogaza karşı simit yemek.
Tek dogru şuyduki biz istedimizde deil O istedinde ancak hayata veda edebilirdik...
-
o artık babasından ayrı, annesiz karanlık bir mekanın yeni misafiriydi.
ağlasa da fayda etmez.
yalvarsa da geri getiremez.
-
Aşkı anlatmak istedim aşk neydi nasıl yaşanırdı tek kişilikmiydi yoksa onuda paylaşabilirmiydik.Yada nasıl aşık olunurdu bilen varmıydı ..Aşk beklemekmiydi bıkmadan usanmadan bir gün mutlaka gelecek digerek..
Yoksa aşk kendınde başı boş yaşamakmıydı bir başına nasıl ifade edilirdiki nasıl ben sana aşıgım denilirdi.Helede ilkse o aşk denilen nasılda yakar içten içe sadece içi yanan bilirdi ..
Düşündük her daim her lahzada aşkla dolduk .Her olunmazı onla oldurduk yada öyle sandık aşık insan deli insandır denir ya o misal işte..
Nelere aşık olabilirdik yada neler aşık olma sebebi idi bir küçük balıkta aşık olma sebebi olabilrmiydi..
Sokakta küçük bir çocukla konusurken annesine deliler gibi aşık oldunu söylüyordu acaba anne kucagımıydı aşk..Yoksa elını sıkıca tuttugu arkadaşımıydı aşk..
Babamın başımı okşaması geldi aklıma ve bir gün okluyamayacagı geldi aklıma nasıl dayanırlıdıkı sevdınden ayrı olma yokluguna .Ama veren veriyordu gücünü babama nasıl deliler gibi aşık oldum geldi aklıma her gün bıkmak usanmaksızın benı öptü geldi aklıma o kadar merhametlı ıdı acaba her daım öle merhametliler bulurmuydu beni babam gibi yoksa babam ilk ve tek aşkımmı olurdu .Her daim onun kucagında emin oldum güvende oldum gibi olurmuydum.
-
mert'in annesi karşı komşuya ziyarete gitmişti.
mert'te, bahçede bulduğu sevimli köpeği alır içeri besler.
annesi görseydi belki kızardı ona.
ama mert hiç bunları düşünmeden almıştı sevimli köpeği içeri.
ve sabah sütçünün mahallede gezerken annesinin aldığı 1 kg. sütü mert sevimli köpekle paylaşmıştı.
Paylaşmak Güzeldir..
-
Ağlamak hep çocuk kalmaktır, yani hep insan.
İçimin acıdını hissettim bir an neydi bu acı sanki kalbım bir cam yıgınına batmış gibi sızlıyordu bir anda gözlerimde yaşlar aktı neydi onlar ürpermiştim ama hiç durmaksızın akıyorlardı..
Zamanla o akan yaşların aglamak anlamına geldini ögrendim kah sevinçte kah üzüntüde ama her halukarda o yaşların akabildiğini ögretti bu hayat bana..
Aglamak hep çocuk kalmaktı diyordu bir dörtlükte çocukluk neydi yada aglamak neden çocuklukla bagdaştırılmıştı ..
Zaman sonra çocuklugun masumluk oldunu masumlugunda en çok aglamaya yakıştını ögrendim...
Çocuk deilim ama masum oluruz belki çünkü her mevsim yapraklarin sararması bile aglamaya neden olur..
-
Sadece Bilgiyi değil, Herşeyi Paylaşalım Seninle...
Ne olur hep yanımda kal,
sevgini paylaş benimle.
Aşımı seninle paylaştığım gibi.
Beni yalnız koyma.
Karanlık gecelerden Korkarım bir başıma.
Şiirlerini oku bana sonra
Bende başımı omzuna yaslayayım.
Gitme, Muhtacım sana.
Gitme, Tutkunum sana.
sensiz olamam,
yalnız yaşayamam.
ben Canımı verdim sana.
Kalbimi paylaştım seninle..
Gitme Muhtacım sana...
DeRBeDeR