Siirt'te işitme engellilere Okuma-Yazma kursu açıldı
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Kısa bir süre önce Siirt Belediyesince ilimiz, Aydınlar Caddesi üzerinde bulunan özel bir binada sağır ve dilsizler için bir dernek kurdu.
Siirt'te yaşayan sağır ve dilsizler, Derneklerine kavuşup tek çatı altında bir araya gelen derneğin ilk faaliyeti Okuma-Yazma yönünde oldu.
Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa açılan kursta 15 kayıtlı bulunmaktadır.
Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen İşitme Engelliler Sınıf Öğretmeni İsmail Çiçekli'den alınan bilgiye göre: "18 yaş üstü bulunan işitme engellilere açmış olduğumuz kurs için oluşturulan sınıfta Hafta içi her gün saat 17.30 dan 19.30 kadar devam edecektir. Kursiyerlerden hiç devamsızlık yapmadan kursa katılmalarını istiyorum. Kurum olarak engellilere çok önem verdiklerinin altını çizen Çiçekli, İşitme engelliler için başlatılan eğitim projesinin kursunda görev almaktan dolayı mutluyum. Kursa katılacak olan öğrencilerimizin artmasını bekliyoruz." Şeklinde konuştu.
Haber: edebali