Doğalgaz ihalesi sonuçlandı
Siirt - Kurtalan ve Batman ihalesi 5. turda Anadolu Doğalgaz A.Ş.'da kaldı.
Belediye Başkanı Mervan Gül ile birlikte Ankara'da ihaleye katılan Milletvekillerimiz Afif Demirkıran ve Yılmaz Helvacıoğlu'nun yanı sıra Batman Milletvekilleri de vardı.
İhale biter bitmez, Kanal56'nın canlı bağlantı ile Siirt halkına müjde veren Başkan Gül, hayli sevinçliydi.
KUZU İnşaat da ihaleye katılan firmalar arasındaydı.
Olayın medyadaki yansımaları şöyle:
Uzun bir süredir doğalgazla ilgili gelişmeleri merak eden ve beklentiyle izleyen Siirtlilerin dikkatleri 28 Aralık 2007 Cuma günü Ankara'da yapılan doğalgaz ihalesindeydi. EPDK ihale salonunda yapılan Siirt-Batman doğalgaz hattının ihalesine Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, Yılmaz Helvacıoğlu ile birlikte Batman Milletvekilleri Ahmet İnal ile Emin Ekmen de takip ettiler.
Yapılan ihale sonucunda Anadolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. en düşük teklif 0.235 cent ile ihaleyi kazanmıştır.
Başkan Gül yapmış olduğu açıklamada Siirtliler doğalgaza en geç 2009 yılı başlarında kavuşacaklar müjdesini verdi.
-----
SİİRT'İMİZİN GÖZÜ AYDIN
EPDK İhale salonunda 28 Aralık günü saat 14:00'te Siirt-Batman Doğalgaz Dağıtım Lisans ihalesi yapıldı. İhaleye yeterlilik alan beş firmadan dördü katıldı: İhale, Fernas İnşaat Ltd.Şti, Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti, Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş, Anadolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.
İhale katılımcı firmalarının dosyalarının incelenmesiyle başladı. İnceleme sonrası kapalı zarf usulü ile verilen birim fiyatlar açıklandı ve verilen en düşük üç teklif içerisinden açık eksiltmeye gidildi. Kapalı zarf teklifinde 0,390 centlik teklif veren Kuzu Toplu Konut İnşaat Ltd. Şti. açık eksiltmeye kalamadan elendi. Açık eksiltmeye katılan üç firmadan Fernas İnşaat Ltd. Şti. ikinci turda ihaleden çekildi. Anadolu Doğalgaz A.Ş. ile Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş arasındaki ihale beşinci tura kadar sürdü. Beşinci turda Anadolu Doğalgaz A.Ş verdiği 0,235 centlik birim fiyatın altında fiyat veremeyen Yıldızlar İnşaat ve Ticaret A.Ş. ihaleden çekildiğini ifade etti. Son olarak İhale Komisyonunun Anadolu Doğalgaz A.Ş'den 0,235 cent altında teklifi olup olmadığını sorması ve firmanın daha aşağıya çekemeyeceğin bildirmesi sonucunda ihale sonuçlandı. İhaleye en uygun fiyatı veren Anadolu Doğalgaz A.Ş. EPDK İhale komisyonunun vereceği karar sonrası süreç işlemeye başlayacaktır.
Konuyla ilgili Belediye Başkanı Mervan Gül, Altyapı İhalesi sonrası Siirt tarihinin ikinci önemli ihalesine imza atmaktan mutluluk duyduklarını, ihaleyi kazanan Anadolu Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin referanslarının kuvvetli olmasından mutluluk duyduğunu belirtti.
İlimiz için ve yöremiz için hayırlı olsun. Geleceğimiz yavaş aydınlanıyor. Tüp ve yakıt derdine son verilecek. Şehir kara bulutlardan kurtulacak.Çok ucuza ve evimizin her köşesi ısınabilecek.
Belediyemize ve bu işe ön ayak olan perde arkasındaki herkese teşekkür ederiz.