Baharın Müjdesi nergisler
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Beyaz ve sarı karışımı yaprakları olan ve baharın müjdecisi nergisler piyasaya gelmeye başladı. Güzel kokuları ile bilinen bu çiçekler aynı zamanda kısa süreliğine de olsa bazı vatandaşlara geçim kaynağı oldu. Bazı vatandaşlar doğadan topladıkları nergisleri demeti 1 YTL den satıyorlar.
Botan Vadisinden topladığı nergisleri satan Talat Mutlu "Nergisleri sabah erken saatlerde Botan Vadisi ile Taşbaşı (Rasıl Hacar) civarından topluyorum. Bu civardaki nergislerin kokuları çok daha güzeldir. Demetini 1 YTL den satıyorum. Genellikle Güres Caddesinde satış yapıyorum ve büyük ilgi görüyor. Günde 20–30 demet satabiliyorum. Özellikle öğrenciler alıyor. Keşke nergis mevsimi çok kısa olmasaydı. Bizim için iyi bir geçim kaynağı olurdu." Dedi.
Çok eski zamandan baharda ilk çiçek açan bitkiler arasında olan nergis çiçeği alımlı ve hoş kokulu olması nedeniyle birçok ülkede süs bitkisi olarak yetiştirilmektedir.
Mitolojiye göre sudaki görüntüsüne âşık olup ona kavuşmak için ölümü seçen güzeller güzeli Narkissos'un öldüğü yerden nergisler bitmiştir.