Photoshop da Polaroid Yığını Yapıyoruz
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Uygun ölçülerde yeni bir dosya açıyoruz. arkaplanı istediğiniz bir renkle doldurabilirsizin ben
griyi tercih ettim. ardından rectangular marquee tool (m) ile polaroid için bir dik dötgen çiziyoruz.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Yeni bir katmanda bu dikdörtgenin içini beyaz renk ile dolduruyoruz.
diktörkgenimizin içinde tekrardan ikinci ve daha küçük bir dikdörtgen seçim oluşturuyoruz.
bu seçim alanının içini istediğiniz renkle doldurabilirsiniz sonucu etkilemez.ben magenta ile doldurdum.
polaroid resmimizin olduğu katmanı çoğaltarak edit/ freetransform yöntemiyle sağa sola çevirerek
faklı şekillerde yüzeye dağıtıyoruz.
Select/ color renge yöntemiyle magenta rengi seçiyorum.
Yeni bir katman oluşturup bu seçimin içini herhangi bir renkel dolduruyoruz. ben maviyle doldurdum. seçtiğimiz bir fotoğrafı resim alanımıza sürükleyerek katman yığınımızda mavi renkli olan katmanımızın hemen üzerine sürükleyip bırakıyoruz.
mouse mizin imlecini katman yığınında fotoğrafımız ve mavi renkli katmanın tam arasına gelecek
şekilde konumlandırıyoruz ve alt tuşu basılı iken katmanlar arasına tıklıyoruz. bu şekilde resmimizi kesmiş oluyoruz.
artık sizin de polaroid yığınından oluşan hoş bir resminiz var.
----------------------------------------------------------------
Ben sabırsızım, hemen sonuç almak istiyorum diyorsanız PSD dosyasını
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]indirebilirsiniz :) not: kesme işlemini bozmak için maske ve fotoğraf katmanı arasına alt tuşuna basılı iken tıklayın tıpkı kesme işlemini yaptığınız gibi.