Mervan Gül iddialara cevap verdi
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Siirt belediyesine milyonlarca ytl kayıtdışı para gelerek bu paranın hizmete yansıtılmadan buhar edildiği iddiaları gerçeği yansıtmadığını belirten Başkan GÜL, bu iddialar dedikodulardan başka bir şey değildir dedi.
Siirt Belediye Başkanı Mervan GÜL “Biz dedikodu ve varsayımlarla değil, her şeyi resmi şeffaf ve tüm halkın gözü önünde işlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bizim hiç kimseden gizli veya saklı bir işimiz bulunmamaktadır. Bize gelen paraların kayıt dışı değil, tamamen resmi kanallardan bize gönderilmiştir” dedi. -2004 senesinde 11.958.228,00Ytl. Gelirken, 14.382.695,00.Ytl Gider sağlanmıştır.
-2005 senesinde 14.991.224,66Ytl. Gelirken, 19.404.927,77.Ytl Gider sağlanmıştır.
-2006 senesinde 14.781.844,860Ytl. Gelirken, 20.569.097,58.Ytl Gider sağlanmıştır.
-2007 senesinde 14.198.408,70Ytl. Gelirken, 21066.759,17.Ytl Gider sağlanmıştır.
-2008 senesinde 18.889.875,19Ytl. Gelirken, 35.454.903,17.Ytl Gider sağlanmıştır.
Ve Genel toplam olarak 74.819.581,41 Ytl. Gelir elde edilirken, 110.878.376,69 Ytl. Gideri olmuştur.
Siirt Belediyesinin abartıldığı gibi 150 trilyonluk borcunun tamamen gerçekten uzak olduğunu da belirten Siirt Belediye başkanı Mervan GÜL” Biz 2004 senesinden Selim ÖZALP'tan belediyeyi 22 trilyonla devraldık. Altyapı KDV'si, altyapı kamulaştırma parası ve Siski hizmet binası ve 5 yıldır yaptığımız hizmetlerle normal olarak bu borç ikiye katlanmıştır. Bizim için borçtan ziyade yapılan hizmetler önem taşır. Bunu çok rahat bir şekilde iddia ediyorum bizim dönemimizde yapılan hizmetler hiçbir dönemde yapılmamıştır. Bunun aksini iddia edenler ortaya çıksın” dedi.
Cumhuriyet tarihi boyunca Siirt ilk defa bu kadar çok ve faydalı hizmetler gördüğünü iddia eden Siirt Belediye Başkanı Mervan GÜL,“5 yıldan beri yapılan bu hizmetlerle Siirt büyük bir devrim yaşadı. 80 yıl boyunca Siirt'te sadece 13 km'lik bir asfalt döşenirken, biz beş yıllık süre zarfında 175 km. asfalt döşedik.Şehirde büyük bir hizmet atılım yaptık."Bizden ekonomik durumu çok iyi olan belediyeler bile personeline maaş ödeyemezken, biz her ay memur ve işçi maaşlarının tıkır tıkır ödüyoruz. İşçilerin bazı sosyal alacakları haricinde bizim personelimize hiç borcumuz yoktur. Tek hedefimiz şehrin içme suyunu temiz ve problemsiz bir şekilde şehre getirmektir. Bu konuda da belediye olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Yollarımız sıcak asfaltla kaplanmaktadır. İddia ediyorum üç beş ay sonra Siirt'i tanıyamayacaksınız. Attığımız temeller üzerine gövde görünmeye başlayınca göreceksiniz. Bu söylediğim siyasi bir söylev değildir. Hiçbir zaman ben yaptım düşüncesi içerisinde olmadım belediye bir ekiptir. Her şeyi biz yaptık” dedi.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]