Güneydoğu’da istihdam için 139 milyar kaynak
İŞKUR, Güneydoğu’da istihdam için 139 milyon TL kaynak ayırdı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında aralarında Siirt’in de bulunduğu 9 ilde, işsizlere yönelik 139 milyon liralık yeni bir proje başlattı.
İnsan kaynaklarının geliştirilmesine yönelik GAP 2 Projesi ile işsizlere iş arama becerisi, mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek üzere kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları (STK) ve mesleki eğitim konusunda görev üstlenen kurumlar ile istihdam garantisi veren özel şirketlerin hazırlayacağı eğitim projelerine hibe desteği verilecek.
Siirt, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Şanlıurfa, Kilis ve Mardinin yer aldığı GAP illerine özel bir proje hazırlandı. 2008-2012 yıllarını kapsayan GAP-2 Projesi ile bölgedeki insan kaynaklarının geliştirilmesi ve böylelikle işsizliğin azaltılması amaçlanıyor. Proje kapsamında, işsizlere iş arama becerisi kazandıracak, işinde ilerlemek isteyenlere mesleki rehberlik ve danışmanlık hizmeti verecek nitelikte hazırlanacak projelere hibe desteği sağlanacak. Toplam 139 milyon TL kaynağın kullandırılacağı program kapsamında, başta kamu kurumları olmak üzere sivil toplum kuruluşları, mesleki eğitim konusunda görev üstlenen kurumlar, üniversiteler ve istihdam garantisi veren özel şirketler proje hazırlayarak bu fondan yararlanabilecek.
Haber: Siirtliler.Net Eklenme:07.02.2009
KAYNAK: [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]