Annemin çikolatalı keki:)
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 s.b. sivi yag ( = 300 ml)
- 1 s.b. seker (= 250 g)
- 1 s.b. sut ( = 300 ml)
- 2 pkt. kabartma tozu
- 2 pkt. sekerli vanilin (veya 1 taze vanilya podu)
- Aldigi kadar un ( = 420 g)
cikolatali kek icin:
- 1 s.b. kakao
- 100 gr bitter cikolata (ben %70'lik kako iceren cikolatalardan kullandim)
- 1 t.k. tereyagi ya da margarin
- Biraz SİİRT fistigi (suslemek icin)
tarcinli & cevizli tarif icin:
- 1 y.k. tarcin
- 80 g iri dovulmus ceviz
- 1 t.k. un
Yapilisi:
- Firin isisini 175 dereceye ayarlayin.
- Yumurtalari ve sekeri kopuk kopuk olana kadar cirpin.
- Ayri bir yerde unu, kabartma tozunu ve vanilini karistirin.
- Un karisimini yumurta karisimina azar azar ekleyip iyice karisana kadar cirpin. Boylece sade kek karisimini hazirlamis olduk.
- Cikolatali kek yapmak icin kakoyu sade kek karisimina ekleyip guzelce cirpin. Cikolatayi tereyagi ile benmari usulu erittikten sonra kek karisimina katin.
- Tarcinli ve cevizli keki yapmak icin sade kek karisimina tarcini ekleyip cirpin. Cevizleri 1 t.k. una bulayip (kekin dibine cokmemesi icin) kek karisimina katin ve cirpin.
- Dilediginiz sekilde hazirladiginiz kek karisimini yaglanmis kaliba dokup firina verin ve ortasina batirdiginiz kurdan temiz cikincaya kadar pisirin. Keki kalipta soguttuktan sonra cikarip dilediginiz gibi susleyerek servis yapin.
Ben malzemeleri verirken hem bardakla hem de tartiyla verdim. Hepimizin kullandigi bardak farkli oldugu icin agirliklari kullanmakta fayda var ama sizin mutfak tartiniz yoksa ve bardak kullanacaksaniz olcum yaparken her malzeme icin ayni bardagi kullanin ve unu da kasik kasik ekleyip cirparak kekin kivamini ayarlayin. Dilerseniz fistiklari kekin icine de katabilirsiniz; 80 g iri dovulmus fistigi 1 t.k. un ile karistirip 5. basamagin sonunda keke katmaniz yeterli. Size afiyet olsun!