-
Karışık Fıkralar
Denize Girmek Yasak
Bir grup İngiliz, Amerikan ve Türk gemiyle yolculuk ediyorlarmış. Birden şiddetli bir fırtına kopmuş. Geminin batacağını anlayan kaptan hemen yolculara koşup gemiyi boşaltmalarını istemiş. Fakat kimse buna inanmayarak kendini denize atmayı kabul etmemiş. Bir süre sonra bütün yolcuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gören kaptan hemen bir tayfasını çağırmış. "Git bir de sen dene onları gemiden atlamaya ikna etmeyi" demiş. Tayfa gitmiş ve kısa bir süre sonra geri dönmüş. Kaptan merakla sormuş:
-Eee, noldu?
-Hepsi atladılar efendim.
Kaptan çok şaşırmış:
-Nasıl olur, daha demin kıllarını bile kıpırdatmamışlardı. Ne dedin onlara?
-Çok kolay. İngilizlere "Sizin gibi soylu insanlar batmak üzere olan bir gemide olmamalılar" dedim.
Amerikalılara deniz suyunun insan vücudu için çok faydalı olduğunu söyledim.
-Peki ya Türklere ne dedin?
-Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim.
-----------------------------------------------------------------
Vadesini Ben Uzatırım
Komşusu bir gün nasrettin hocadan borç istemiş komşusu ama bir şartım var demiş.nasrettin hocada şartın ne demiş. Borç vereceksin ama vadesi uzun olacak. Nasrettin hocada; olur ama ikisi bana ağır gelir sen başkasından parayı al vadesini ben uzatırım.
--------------------------------------------------------------------
Miğde Ağrısı
Adamın biri doktora gitmiş. Kapıyı açar açmaz:
-DR.. bey benim midem bulanıyor. Ağrısı bir türlü geçmiyor demiş.
DR bey:
-Fazla sigara içme ağır yemekler yeme birde gözüne gözlük al
Adam:
-Anladım anlamasınada mideyle gözün ne alakası var.
-Burası sağlık ocağı değil, adliye yeri.
----------------------------------------------------------------
Temelin Babası
Temel´in Babası Vefat Eder
Temel´in babasi vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel´e sorar: Nasil oldu?
Cevap: 30.kattan asagiya düstü...
Adam: Vah vah desene çok feci ölmüs...
Temel: Yok yok öyle ölmedi... Tam yere düsecekken manavin tentesine çarpip tekrar yükseldi...
Adam: Vah Vaah! Daha siddetli çakildi o zaman.
Temel: Yok! Karsidaki kasabin tenteden zipladi bu sefer karsi binanin çatisina...
Adam: Demek çatiya çarpip öldü.
Temel: Yok ya! Çatidan yuvarlanip elektrik tellerine gitti..
Adam: Deme ya! Çarpildi o zaman...
Temel: Yok canim teller yaylandi babami 200 metre yukari firlatti.
Adam: 200 metreden yere çakildi öyle mi? Yazik...
Temel: Yok ya yine en bastaki bakkalin tenteye...
Adam: Orda mi öldü?
Temel: Yooo... Ordanda yine kasaba...
En sonunda bunalan adam Temel'e bagirarak sordu: Ulan nasil öldü bu adam?
Temel: "Baktik durmuyor.. Vurduk!"
Adamın Yumurtaları
Bir gün bi adam hava alanına gitmek için yolda yürüyomuş yolda giderkende iki tane civciv görmüş.
Adam kendi kendine demişki bunları burda bırakırsam kedi kapar en iyisi bunlarıda yanıma alayım demiş neyse almış civcivleri ucağa binmiş hosteslerde görmesin diye civcivleri koynundan içeri atmış
neyse uçak kalkmış civcicler bir süre sonra adamın koynundan aşağı kaymaya başlamış adamın yanında da uyuz bi kadın oturuomuş bir süre sonra civcivler iyicene aşağ inmiş bunlar havasızlık tan ölmesin diye adam fermuarını açmış civcivler o şekilde hava alıyomuş.
Neyse kadında civcivleri fermuarın içinde görünce adama demişki beyfendi sizin yumurtalardan civciv çıktı demiş.
Yüzbaşı
Bir astsubay´la bir gozu takma yuzbasi ayni bekar lojmaninda birlikte kaliyorlardi. yuzbasi her gece yatmadan takma gozunu cikartir su dolu bir bardaga koyar sabah tekrar yerine takardi. sicak bir yaz aksami gece yarisi astsubay susadi,el yordamiyla sehpadaki bardagi kapti bir dikiste yuvarladi oda ne..suyla birlikte gozude yutmustu.astsubay farkina vardi ama artik is isten gecmisti. ertasi gun sabah sporundan sonra astsubay tuvalete gitme ihtiyaci duydu .kosar adimla tuvate gitti pantolonunu siyirdi basladi ikinmaya fakat mumkun degildi bir turlu rahatlayamiyordu.onun ikinma sesini duyan tuvalet nobetcisi er telaslandi nazikce kapiyi tiklatti..
-komutanim yardimci olayim.. astsubay can havliyle kapiyi acti,
-bak oglum surada ne var bir turlu s...camiyorum deyip er'e dogru dondu. er egilip bakar bakmaz hazirola gecti ve selam durdu.bunu goren astsubay sinirlendi,
- ne selam durdun evladim diye bagirdi..
Asker yanitladi; -nasil selam durmayim komutanim iceriden yuzbasim bakiyor...
--------------------------------------------------------------
Plakasını Aldım
Temel ve dursun kahvede oturuyorlardı... Dursun:
Arabanı çaliyler demiş... Temel koşa koşa gitmiş geldiğinde
Dursun:
Noldu yakalayabildinmu?
Temel:
Yakalayamadım ama plakasını aldım demiş...
--------------------------------------------------------------------------------
Temel´in Ülseri
Temel karın ağrısı şikayetiyle doktora gider doktor kontrol ettikten sonra temele sen de ülser başlangıcı var der ve ilaç verip gönderir bir hafta sonra temel doktora gider ve ilacın hiç faydasının olmadığını söyler doktor biraz çekinerek der temel bu eski bir tedavidir ama işe yarar der yeni doğum yapmış bir kadının sütünden içersen geçer der ve temeli gönderir temelin aklına dursunun karısı fadime gelir. gider kapıyı çalar fadime çıkar ula fadime dursun yokmu fadime yok bana söyle der temelde derdini anlatır fadime ula temel sen yabancımısın tabi der ve içeri alır temeli dizine yatırıp ağzına memesini verir temel başlar emmeye emdikçe rahatlar fadimeyide ateş basmaya başlar fadime ula temel yanında birşey istermisin der temel sağol çok iyi geldi der ve emmeye devam eder fadime iyice kudurur ve temele ula iste şunun yanında birşey der temel fadime madem çok ısrar edeysun iki bisküvit getirde sütün boşa gitmesin der.
------------------------------------------------------------------------------
Huri Nuri
Temel hocaya sormuş:
-Hocam bize ölünce 4 huri vericekler dimi. demiş.
-Evet.
-Peki kadınlara ne verecekler?
-4 nuri. demiş.
Temel sinirlenip gitmiş eve. Eve girmiş. Karısı namaz kılıyomuş. Basmış tekmeyi:
-Lan sen benim başıma or*spu mu olacan? demiş.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sol Göz
Çiçekciye giren adamın kolunda sıyrıklarsol gözünde bir morluk vardı.
-bir düzine kırmızı gül istiyorum, dedi ve hemen ekledi. Karımın doğum günü olduğu için tazesinden rica ederim .
Çiçekçi:
-başüstüne, dedi. Hangi gün için?
Adam koluyla gözünü işaret etti:
-dündü.
------------------------------------------------------------------
Temel´in Ehliyeti
Temel sürücü kursuna gidiyoruş. Hocası Temele demiş karşı taraftan gelen tek farsa motor çift farsa ise araba demiş. Birgün temel ehliyetini almış ve yola çıkmış ve vakit akşammış. Temel arabasıyla gidiyormuş ve karşıdan iki far görmüş. Sonra temel kaza yapmış. Trafik polisi sormuş nasıl oldu diye Temel´de demiş "karşıdan iki tane motor geliyordu arasından geçmeye çalıştım" demiş.
----------------------------------------------------------
Dünkü Gazete
Deliler toplanıp bir adamı masaya oturtmuş, başka birini de zorla sepetin içine sokmuşlardı. Bu vaziyeti gören doktor, delilere sordu: Ne yapıyorsunuz? Akıl hastaları: -Gazete okuyoruz. Peki diğer arkadaşınızı neden çöp kutusuna soktunuz? -Haaa, o mu? Dünkü gazete!..
---------------------------------------------------------------------------
Ziyaretçi
Kanuni Sultan Süleyman, büyük ve muhteşem bir sünnet düğünü yapmıştı. Bu düğün uzun müddet dillere destan oldu. Bundan evvel de veziri İbrahim Paşa, evlenmesi münasebetle büyük bir düğün yapmış ve Kanuni'yi davet etmişti... Birgün Sultan Süleyman, Paşa'ya "Paşa! Senin düğünün mü, benim düğünüm mü daha muhteşem oldu?" diye sordu. Paşa "Benim düğünüm" diye cevap verdi.
Sultan Süleyman üzülerek ve hiddetlenerek sordu:
-Neden?
-Zira efendim, benim düğünüme dünyanın en büyük padişahı geldi. Sizin düğününüze ise böyle bir kimse gelmedi...
:11::11::1:
belki bazıları paylaşılmış olabilir bilmiyorum toptan paylaşımımı yapıyorum :D
-
-
-
fıkralar için tşkler canım.