-
Feminist fadime
Her yıl İsviçre’nin Zürih kentinde Dünya Feministler Federasyonunun olağan toplantısı yapılmaktadır. Son toplantıda şu karar alınmıştır: “Her üye[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] eve gittiğinde kadın-erkek eşitliğini savunacak ve bir ay sonra yapılacak olan toplantıda sonucu rapor halinde sunacak”.
Gerçektende bir ay sonra aynı yerde toplanılmış[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ve raporunu sunmak üzere kürsüye ilk olarak
Amerikalı bayan feminist çıkmış[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] şöyle demiş:
- Eve gittiğimde kocama dedim ki : “Neden bu evde çamaşırları hep ben yıkıyorum? Bundan böyle temiz çamaşırlar giymek istiyorsan sen de çamaşır yıkamalısın..”
Birinci gün bir şey görmedim [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ikinci gün bir şey görmedim[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] üçüncü gün bir de baktım ki eşim çamaşır yıkıyor.
Bu defa kürsüye Alman Feminist Bayan çıkmış :
- Ben de eve gittiğimde eşime dedim ki : “Neden bu evde sürekli ütüleri ben yapıyorum? Bundan böyle ütülü çamaşırlar giymek istiyorsan sende ütü yapmalısın ..” Birinci gün bir şey görmedim[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ikinci gün bir şey görmedim üçüncü gün birde baktım ki eşim ütü yapıyor.[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Kürsüye Fransız Feminist Bayan çıkmış :
- Ben de eve gittiğimde eşime dedim ki : “Neden bu evde sürekli yemekleri ben yapıyorum? Bundan böyle güzel yemekler yemek istiyorsan sende yemek yapmalısın ..” Birinci gün bir şey görmedim[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ikinci gün bir şey görmedim üçüncü gün birde baktım ki eşim yemek yapıyor.
Sıra Türkiye’den Feminist Fadime’ye gelmiş:
- Ben eve gittiğimde eşime : “ Neden bu evde sürekli bulaşıkları ben yıkıyorum? Bundan böyle temiz tabaklarda yemek yemek istiyorsan sende bulaşık yıkamalısın” dedim. Birinci gün bir şey görmedim [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ikinci gün bir şey görmedim [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] üçüncü gün sol gözüm hafiften görmeye başlamıştı.
-
çok güzeldi paylaşımın için teşekkürler
-
:11: :11: :11: çok güsel çok güldüm.. paylaşım için tşkler..:))
-
bunlar süper
koptum valla