Doğrulukla İlgili Hadisler ..
* DOĞRULUK AYET VE HADİSLERİ *
* Alemlerin Rabbi Allaha hamdolsun[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Rahmandır[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Rahîmdir. Din gününün sahibidir. Ancak sana kulluk eder[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ancak senden yardım dileriz.Bizi doğru yola ilet. Nimet verdiğin kimselerin yoluna *
* Emrolunduğun gibi dosdoğru ol *
* Doğrularla beraber olun *
* Yalan sözden kaçının *
* Beni Rabbim en güzel şekilde terbiye etti *
* Bir sahabi Hz. Peygambere Ya Rasûlullah bana İslâmı öyle tanıt ki[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] senden başka birine sorma ihtiyacını duymayayım deyince[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Rasûlullah şöyle buyurmuştur: Allaha inandım de[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] sonra da dosdoğru ol *
* Doğru olunuz[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] kurtuluşa erersiniz *
* Doğruluk insanı iyiliğe yönelir[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] hayırlı işlerde cennete kılavuzluk eder. Bir kimse[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] doğruluğu prensip edinirse sıddîk olur. Yalancılık da insanı kötülüğe ve fücura sürükler. Kötülük de çehenneme götürür. Bir kimse yalancılığı prensip edinirse Allahın divanında kezzab yalancı defterine yazılır *
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]