Resmin bir bölümünü transparan yapıp, Üzerine Yazı yazmak.
İlk olarak Photoshop programımızı acıyoruz.. Ben 7.0 kullanıyorum.. Ama program cs lerdede aynı özellikte oluyor..
Programı açtıktan sonra resmimi ister en üstteki file-Open menüsünden[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] ister programın sayfasına çift tıklayarakta seçebiliriz..
Ben alttaki resmi seçiyorum..
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Ardından aşağıdaki resimde görüldüğü gibi Tool menüsünden "Polygonal Lasso tool" seçeneği seçilir.
Daha sonra kalmasını istediğimiz bölümü seçiyoruz seçtiğimiz toolla..
Ve en üstteki menüden "Select" ve ordandan "İnserve" seçeneğini tıklıyoruz..
Resmimiz aşağıdaki halini alıyor..
Daha sonra; yine tool menüsünden "Backround Eraser Tool" seçeneğini seçiyoruz..
Fırçamızın büyüklüğünü ayarlıyoruz..
Daha sonra resmimimizin silinmesini istediğimiz yere bir iki defa fırçamızı sürüyoruz..
Daha sonra resmimiz aşağıdaki halini alıyor..
Daha sonra Yazımızı yazıyoruz..
Bunun içinde yine tool menüsünden T" harfinin bulunuğu sekmeye tıklayıp[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] yazımızı yazıyoruz..
Yazımızın şeffaflık özelliğine dikkat etmemiz gerek.. Buda aşağıdaki resimde anlatıldı ..
Ve yazımızıda yazdıktan sınra resmimizi "File - Save as " tan "Png" olarak kaydettikten sonra resim istediğimiz şeklini almıştır..
Ve resmimizin bittiği hal..
Kolay gelsin..
/aLıntıdır/