-
Gurbet Acisi
Icimdekileri dökmek istiyorum..
Tatile gittigimizde Alamanci derler bana..Almanyada yabanci derler bana..
nasil bir ikilemdir bu tek biz gurbetciler anlariz..Vatanimizda yabanci.. yasadigimiz yerde yabanci..
22 yildir burdayim ve halen yazin yagmur yagdiginda toprak kokusunu kokladigim an türkiye gelir aklima..cocuk iken disarda oynadigim, tarlalarda kostugum zaman gelir aklima..annem cagirirdi beni eve pencereden..dedem gelirdi arkamdan(allah rahmet eylesin) "Dilo dilo gel iceriye üsüteceksin" ben icime alirdim o kokuyu, hic unutmadim biliyormusunuz..halen yagmur yagidinda dedem aklima gelir, cocuklugum ve memleketim.
Ne burda, ne orda yasayabiliyorum..Ne Topragim dedigim yerde, nede büyüdügüm yerde..
Seni cok özledim Siirt..Hayallerimdeki gibi kalmadigini bildigime ragmen seni cok özledim.
-
duygularını bizimle paylaştığın için teşekkürler. paylaşmak çoğu zaman insanın içindeki huzursuzluğu alıp götürür. umarım memleketine duyduğun özlem bir gün mutlu sonla biter.
-
Insallah.. buraya girdigim an azaliyor, resimlerle kendimi avutuyorum.
-
bu sitenin en önemli misyonlarından birisi de memleket hasreti çekenleri bir nebze de olsa memeleketlerindeymiş duygusuna kapılmalarını sağlamaktır. fotoğraflarıyla bu siteye can katan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
-
Aklima yine birsey geldi [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Gecen geziyordum kaldigim sehirde..Sicak bir yaz günü idi..Alisveris alaninda toplanmis bir kac türk müzisyen, darbuka, ud ve klarnet esliginde, sezen den tutuklu yu caliyordular. Gözlerimi kapattim ve sultan ahmette oldugumu hayal ettim. Yürürken güvercinlerin ucustugunu düsündüm. Ortaköydeki kumpir in tadi geldi agzima. Bogazda cay ictim, müzigi dinlerken. Aksam üstü, halic te martilarin birbirlerini kovalarcasina o essiz sesleri geldi aklima.
Ben hergün böyle yasiyorum ülkemi, icimde, hayallerimde...
-
kont abinin dediği gibi...:) duygularını bizimle paylastıgın için teşekkur ediyorum herkes adına umarım bu hasret bir gün sona erer...
hasret bazen tatlı bazende acı oluyor umarım senin ki tatlı olanındandır
-
De az kaldı gelmene lo..
biraz daha sabret..
-
ALLAH yardımcınız olsun benimde halam almanya da en çok sevdim halamdır..
geldiğinde çok özlüyorum onu bende keşke uzak olmasa diyorum
Allah kimseyi uzak koymasın sevdiklerinden..
-
İnşaallah birgün bu hasret biter.