Almanca ögrenmek isteyen arkadaslarimiz varsa bu bölümden bizlere soru yöneltebilir.Gerek ben, Dilana, gerekse Almancayi bilen arkadaslarim sizlere yardimci olmaya calisacagiz..Bir lisani ögrenmek icin iyi bir ögretmen gerekmez,ögrenmek isteyen kisiler gereklidir :)..Bunu sakin unutmayin...
eger forum yöneticileri müsade ederse su linki vermek istiyorum :
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Yukarda verdigim site gercekten cok yararli ve ögrenmek isteyenlerin sürekli test yapabilecekleri bir yer..Kendinizi diyaloglarla gelistirin...
Almanca ögrenmek icin öncelikle ich, du, er/sie/es, wir, ihr, Sie/sie yani ben,sen,o vs... ezberlemek lazım.
Sonra her kelime bir gruba bağlıdır, 3 ana grup var:
Nomen, Adjektiv,Verben
Nomen (cogul Nomen): Elle dokunabilecegin hersey Nomen dir örnegin, masa, sandalye, araba...
Verb (cogul Verben): ich bin, du bist, er ist, seklinde cekilebilen bir kelime Verb dir. Kücük yazılır.
Adjektiv (cogul Adjektive): genelde birseyi tarif ettiğimiz'de Adjektiv kelimeleri kullanılır, mesela güzel, hos, yeni, eski vs. genelde Nomen'nin önüne koyulur.. Ayrıca kelime anlamı 3 derece tasıyanlar'da Adjektiv'dir,
Türkce'de , iyi, daha iyi, çok iyi. Yani Türkçe'de basit, genelde hep daha ve cok eklentileri var.
Almanca'da ise daha zordur ve ezberlenmesi gerekiyor:
gut, besser, am besten
Simdi karisik gibi görünsede bir dili ögrenmek istek ve testli diyaloglarla mümkündür..Türkiyede bircok kisi ile tanistim,ticaret geregi bir sürü dil ögrenmislerdi..Demekki napiyoruz..
Basliyoruz.