Actions, Brushes, Patterns, Shapes, Nedir? Ve Nasıl Kullanılır ?
Action Nedir? [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Photoshopta actionlar ile elinizdeki birçok dökümana aynı işlemi uygulayabilir ve zamandan büyük tasarruf sağlayabilirsiniz. Özellikle birçok dökümana aynı işlemi uygulayan grafikerler için actionlar vazgeçilmezdir. Action Nasıl Yüklenir? ATN uzantılı action dosyasıını isterseniz “Actions” menüsündeki “Load Actions”u tıklayıp ANT uzantılı dosyanın konumunu göstererek, [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] bundan sonra bilgisayarınızdan Action açılır Action’lar Nasıl Kullanılır? Mesela alttaki resme bir Action uygulayalım. Unutmayın seçim sizin, ben herhangibir Action sectim.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] NOT:
Resmimize birden fazla action uygulayabiliriz.. gördüğünüz gibi ben iki tane action uyguladım.. ve ok işaretinin gösterdiği play tuşuna tıkladığımda, sonuç aşağıdaki gibi oldu .
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Brushes Nedir? [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Brushesler yani Fırçalar fırça aracına yüklü fırça çeşitlerini dahada arttırmanızı kolayca istediğiniz tipte çalışmalar yapmanızı sağlayacaktır. Örneğin çalışmanızda bir insan resmi üzerinde kan lekesi yapmak istiyorsanız bunun en kolay yolu bu tipte bir fırça bulmak olacaktır. Brushes Nasıl Yüklenir? “Tools” araç menüsündeki “Brush Tool” seçeneğine tıklayıp yukarıda beliren menüden ok’a tıklayın, açılan penceredeki ok’ada tıklayıp açılan menüden “Load Brushes” seçeneğine tıklıyoruz. ABR uzantılı Brush dosyasını bulunduğu konumdan seçip “Load”a tıklayın, brush setimiz yüklenmiş oldu [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] Brushes Nasıl Kullanılır? “Tools” araç menüsündeki “Brush Tool” seçeneğine tıklayıp yukarıda beliren menüden ok’a tıklayın, açılan pencerede yüklemiş olduğunuz fırçaları seçip, veya fırçaları uygulamak istediğiniz resmin üzerine sağ tıklayıp aynı fırçalarınızın bulunduğu menüyü görebilir, seçip resimlerinizde kullanabilirsiniz
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ] NOT: Göründüğü gibi bunlar resim değil, fırça darbeleridir..