-
Dostuma
[S]
Kardeşim, can dostum,
Seneler ne kadar hızlı geçti dimi? Hem de çok. İlginçtir tam olarak hatırlamıyorum nasıl tanıştık ama hatırladığım bir mahalle maçında tanıştığımız. O günden bu güne dilek olay tam 13 yıl geçmiş ve aramızdaki heves, sevgi devam ediyor. Aynı kalmıyor büyüdükçe büyüyor bunu biliyorum. Her şeyden çok bildiğim bir şey var: bu dostluk hep devam edecek. Aramızdaki mesafeler artsa, dağlar girse, sen dünyanın bir ucunda ben dünyanın bir ucunda olsam da bu dostluk hep yürüyecek ta ki son nefesimizi verene kadar.
Hatırlıyorum kızların peşinde koşup rezil olduğumuzu, seninkini hele; kızı durdurup kız ne var dediğinde senin heyecanlanıp kolunda saatin olduğu halde kıza saati sorman. Okuldan geldiğimiz gibi çantayı bir kenara atıp topa gittiğimizi, akşam ezanı duyulana kadar top peşinde koştuğumuzu, senin çıkık ayakla top oynadığını ve hatta diğerini de çıkardığını hatırlıyorum kardeşim. Hele birde benim hayatımda herhalde seninle dışarı çıkabilmek için söylediğim yalanım: anne ben arkadaşıma gidiyorum ders çalışacağım demeleri, yaz akşamları bizim aynı sokak ve caddeyi tavaflarımızı, ne tarafa gidelim diye düşünüp fark etmez demeleri, ilginç, enteresan, interesting imizi hatırlıyorum. Ümit ağabeyimizin motorunu alıp motoru yapacağız diye her tarafımızın yağ oluşunu, benim motor durmasın diye (çünkü motor istop ederse bir daha çalıştıramama ihtimali vardı) sen evden anahtarı alana kadar evin etrafında dönüp durmam hepsini hatırlıyorum. Asmayı hatırlıyorum üzerinde şarkılar yazıp söylediğimiz, at kadehi elinden şarkısından bütün meyhanelerini dolaştım İstanbuluna kadar. Mahalledeki tüm çocukları toplayıp ortada vurmaç oynadığımızı, saklambaçlarımızı ki onlar şahaneydi; tüp patlatacağız diye az tişört mü değişmedik, az ağaçların tepesine çıkmadık, az mı sizin eve çıkmadık kardeşim hepsini hatırlıyorum. Daha burada anlatılamayacak veya benim hatırlamadığım ama senin hatırladığın tüm her şeyi hatırlıyorum kardeşim.
Ben üniversiteyi kazandıktan sonra aramıza mesafeler girse de, yaptıklarımız azalsa da dostluğumuz güçlendikçe güçlendi. Aradaki mesafelere inat birbirimize daha sıkı kenetlendik, birbirimizi daha iyi anladık. Dürüstlüğün, kardeşliğin, yeri geldiğinde ağabeyliğin, dert ortaklığın, beni anlaman, maddi ve manevi her şey için teşekkür ediyorum. İyi ki varsın.
Seni seviyorum.
Herkesin dostu vardır, arkadaşı da. Ama unutmayın dost birkaç tanedir, arkadaş ise dolu. Arkadaşlıklar gelip geçicidir, dostluklar ise kalıcı. Bu nedenle dostunuzu iyi seçin, onların değerlerini bilin ki dönüp baktığınızda arkanızda göreceğiniz en azından bir kişi olsun. [/S]
-
gercekten güzel paylaştığınız için tşk