Siirt üniversitesi'ne yeni bir bölüm daha açılıyor
Siirt Üniversitesi emin adımlarla büyüme sürecini devam ettiriyor. Kampus alanında inşaat işleri hızla sürerken, yeni binaların hizmete dâhil edilebilmesi için hazırlıklara olanca süratle devam edilmekte.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Bu arada, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına, Siirt Üniversitesi Rektörlüğünce, üniversite bünyesinde “Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü” kurulması yolundaki talebin olumlu bulunduğu belirtilmekte.
Yeni açılacak bölüme, önümüzdeki sene öğrenci kabul edilmeye başlanacak. İlk sene 40 öğrencinin alınması öngörülürken, alınacak öğrenci sayısının zamanla artacağı belirtiliyor. Fen-Edebiyat Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi mevcut birinci ve ikinci sınıfı bulunan bölümlerini yeni öğrenciler alarak büyütürken, Üniversitemizin ilk planda Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümlerinin de en kısa sürede açılması için faaliyetler devam etmektedir.