Aşık Geylani'nin Siirt Özlemi
Ben Yaşar Eriş,Siirtliyim ve Siirtli olmakla her zaman gurur duydum.Gavs-ı Azam ,Seyyid Abdülkadiri GEYLANİ nin soyundan geliyorum.
Selam olsun sizlere sevgili Siirtli Hemşerilerim.Sizleri bu bloğda bulmanın sevincini taşıyorum.Yeni kuşak tanımaz beni ama 68 kuşağı iyi tanır beni Siirtten.
Siirtliyim ve siirt arabıyım.
20mart 1951 de Siirtin Şirin bir İlçesi olan pervaride doğdum.Babamın memuriyeti sebebiyle ilçe ilçe dolaştık.ilk okula kurtalanda başladım ,baykanda bitirdim.Orta öğrenimime beşiride başladım,Siirt te bitirdim.1971/72 siirt lisesi mezunuyum.Aynı dönem,Çocukluk arkadaşım güzel insan Ethem Sancak ile istanbula Üniversite hayatına adım attık.
1963 yılından bu yana devamlı yazdım... Roman denemesi, şiirler ve beste çalışmaları.Üniversite bittikten sonra ,esas mesleğim olan Ressamlığa devam ettim.Sanat çevresinden kopamadım.İstanbul iktisadi ticari ilimler mezunuyum.(Marmara Üniversitesi İdari Bilimler İşletme)
orta öğnenim yıllarımda siirtte tüm mahalli gazetelere hikayeler ve şiirler yazdım(Mücadele Gazetesi,Birlik Gazetesi vs.)
İlk yıllar;Yaşari,erişi,seyyidi mahlasıyla şiirler yazdım saz çaldım.1977 yılıydı hiç unutmam,ruhumda bir boşluk vardı,bir gece uyurken bir rüya gördüm... Gavs-ı azam seyyit Abdülkadir-i Geylani hazretlerini...Evladım dedi bana, neyi arıyorsun? sen geylanisin.Mahlasın geylani olsun diye buyurdular..O günden bu yana tüm şiirlerimde Aşık Geylani mahlasını kullanırım.
Sevgili hemşerilerim ilerde gerekirse kendimden yine söz ederim isterseniz.Şimdi sizi sıkmadan ,Siirt özlemiyle yaptığım bir şiirimi veriyorum size.Bu parça bestelenmiş olup,Eruhlu Sanatçı arkadaşım Fırat Çağlar tarafından 1986 yılında kaseti yapılmıştır.
Sevgi ve saygılarrımla...
Sevgili dostum Ressam Halis selam ve Lise ve üniversite dönem arkadaşım Dr.Metin Aydın ve tüm Siirte,Siirtli kardeşlerime hasret,sevgi ve saygılarımla...
''GELİN DOLAŞALIM SİİRT İLİNİ''
Gelin dolaşalım Siirt ilini,
Bağların bahçasın seyran edelim.
Allanmış,pullanmış suna gelini,
Bir yol Pervariyi durak edelim.
Üzüm bağlarıyla,bağı-bostanı,
Ferrahi'nin yurdu,Eruh u tanı.
Şırnağı bir görsen,kömür bostanı,
Bir yol Şirvanı durak edelim.
Ayvayla narı dır gönlümde hasret,
Kartal kayasından Şirvanı seyret.
Baykan,Malabadi,Veysel Kareni,