Farzedelim; gözleri görmeyen bir arkadaşınız var ve size 'Bana kırmızıyı anlat' dedi. Ona kırmızıyı nasıl anlatırdınız? Bir süre kendinizi onun yerine koyun ve ona kırmızıyı en iyi nasıl hissettirebilirsiniz düşünün
Printable View
Farzedelim; gözleri görmeyen bir arkadaşınız var ve size 'Bana kırmızıyı anlat' dedi. Ona kırmızıyı nasıl anlatırdınız? Bir süre kendinizi onun yerine koyun ve ona kırmızıyı en iyi nasıl hissettirebilirsiniz düşünün
Mümkünse O Arkadaşın Yanına Götürme Beni..!
diğer renkleri bilmediğinden kırmızıyı anlatmak zor olacaktır
ama varsa bir mangal içinde de köz birini kısa sürelide olsa avucuna bırakırdım ;)
Doğuştan kör olan birine renk anlatılamaz ki.
Hocam közle anca eli yanar :D
bende onu diyorum ya diğer renkleri bilmeyene anlatmak zor diye ..
benim için kırmızı genelde acıyı aşkı yangını çağrıştırdığından; gerçi üçüde aynı şey yerine göre değişim gösterse bile :) belki benim görünce histtettiğimi ona hisettirerek göstermeyi düşündüm...
onun eline bir köz bırakıp hissettiklerinden sonra bu elindekinin rengi ne sorusuna cevabını beklemek gibi birşey emin ol renkleri bilmesede kırmızı derdi ... sanal düşünüyor olsamda böyle olmasını isterim en azından burada böyle bir soruda mantık aramak en son işim olsa gerek :)
:4:eşref abi,yorumunu çok beğendim valla on numara bir cevap olmuş, sana aynen katılıyorum.:1:
kırmızıyı çok severim ..aşkı heyacanı canlı bir renk bence ...
kırmızı en çokta bana bayrağımızı anlatır bir site de sunduğum resimli şarkımdan bir resimde koyim ddim kırmızı ağırlıklı çalışmıştım..:2:
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ona sımsıkı sarılır, sıcaklığımı ona aktarırdım.
kırmızı kalp rengi, kan rengi, sıcağın rengi... hislerime bu şekilde tercüman olurdum...
Kırmızı denince benimde aklıma acı geliyor,ateşin rengiyle özdeşleştirdiğimiz için belki de,eline kırmızı bir gül verip tuttuğunda dikeni elini acıttığında bu acıyı kırmızı gülün verdiğini söyler,kırmızıyı hissetmesini sağlardım belki de...