merhaba arkadaşlar wireless kablosuz modem hakkında bişey sormak istiyorum kablosuz bağlantı sinyali düşük geliyor bunu modemden nasıl arttırabilirim yardımcı olursanı sevinirim
CNET CAR-854 54MBPS KABLOSUZ ADSL2+ 4 PORT MODEM kullanıyorum
Printable View
merhaba arkadaşlar wireless kablosuz modem hakkında bişey sormak istiyorum kablosuz bağlantı sinyali düşük geliyor bunu modemden nasıl arttırabilirim yardımcı olursanı sevinirim
CNET CAR-854 54MBPS KABLOSUZ ADSL2+ 4 PORT MODEM kullanıyorum
Daha önce denemedim ama biraz araştırdım bu yöntemle sinyali yükselten vatandaşlar var Siirtte konnektör bulabilirmisin hiçbir fikrim yok bunun dışında hazır satılan antenler var alışveriş sitelerinde araştırabilirsin.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
İlk etapta modem ile pc arasındaki uzaklığı minimum seviyeye indirmeyi denermisin..
Evet Nesta ustadım haklı bunu yazmayı unuttum :)
Bağlantıyı sağlayan kablolar çok eskiyse uçlarını düzeltip tekrar bağlamayı deneyin.
Alüminyum bir folyoyu modemin anten ucuna uzun ve sivri bir şekilde bağlamayı deneyin..
Son çare access point bağlatmanızı öneririm.. 150-200 tl civarıdır.
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ya işin doğrusu modem bende ben rahat kullanabiliyorum ama 2 kat aşağıda olan komşum bağlanmakta güçlük çekiyor neyapacağımı bilemiyorum
Modeminizin anteni sökülüp takılabiliyormu ?
nesta abinin dediği gibi ilk olarak Wi-Fi ile modem arasındaki uzaklığı minimuma indirin.Wi-Fi dalgalarının gücünü azaltan bir sürü etken var.Tuğla veya beton duvarlar en fazla etkileyen unsurlardır.Her şeye rağmen hala sinyal düşükse sorun muhtemelen Wi-Fi adaptöründedir.
Başka bir öneri de yukarıdaki düzenektir.Bu tarafımızca denenmiştir.Gayet yararlı bir yöntemdir.Malzemeler.Mukavva ve alüminyum folyo... :)
evet modemin anteni sökülüp takılabiliyor
bu sorunu bende yaşıyordum önceden bizim evin altkatından sinyal az olduğundan bağlanamıyordum ne kadar uğraşsamda olmadı modem değiştirince sorun düzeldi yani sorun modemde olabilir.