-
F-disk Nasil Yapilir?
01.Fdisk Çekmek Yçin Bir Adet Sistem Disketine Yhtiyacymyz var. Ardyndan Y?letim Sistemi Kuracaksak Bir adet te Y?letim Sistemine Yhtiyacymyz Var
02.Ylk önce Makynayy Kapatynyz. Sistem Disketini Bilgisayara takynyz. [ Floppy ]
03.Bilgisayarynyzy Açynyz. Y?letim Sistemi Cd sini Bilgisayarynyza takynyz. Karsynyza yazylar çykycak buradan 1 nolu secene?i Seciniz. Yani Bilgisayarymy Cd rom destegi ile baslaty seciniz. Bir Kac Yazy daha yazdyktan sonra Bilgisayar A sürücüsüne Dusecektir.
04.Burada Hdd ye Fdisk çekmeye Baslyyoruz. Ylk once Sürücü a: da ikenfdisk komutunu yazynyz.
05.Karsynyza 4 secenek cykacaktyr. Bundan sonra yapmamyz gereken ilk once hdd yi silicez ve sonra yenyden kurup format çekicez. Karsymyza çykan 4 secenekten 3 nolu secene?i seciniz. Entere basynyz
06.Gene karsymyza Secenekler çykacak buradan da Silme bolumunu yani 3 Nolu secene?i seceriz.Enter. Bir kaç kez daha enter.Karsynyza çykanlary okeyleyynyz.
07.Gene Karsymyza Secenek Çykacak Symdy Burada Hdd ye fdiski attyk yenyden kuruyoruz. Karsymyza çykan secenekten Kurma secene?ini yani 1 nolu secenek. Enter
08.Gene karsymyza secenekler çykacaktyr. Buradanda gene 1 Nolu secene?i secip entere basyyoruz. Bir kaç defa hiç bir sey yapmadan entere bastyktan sonra sürücü a: ya duser.
09.Sürücü a ya dusunce makynaya kesynlykle format atyyoruz Format atmak için hemen Sürücü a da iken format c: yazaryz. Ve formaty ataryz.Format atma i?lemi bitince makynayy kapatynyz ve yenyden açynyz.
10.Fdisk Y?lemi Bitmi?tir. Hangi Y?letim Sistemini Kuracaksanyz Kurabilirsiniz