elimizde3,5ve8 litre su alan 3 kabımız var 8 litre su alan kap dolu dierleri boş tam 4 litre suyu nasıl ölçeriz
bi fikri olan? :236:
Printable View
elimizde3,5ve8 litre su alan 3 kabımız var 8 litre su alan kap dolu dierleri boş tam 4 litre suyu nasıl ölçeriz
bi fikri olan? :236:
5 ltsi dolu olanı 3 lt.si dolu olana döküp ikisini eşitliyoruz. Elimizde 2 adet 4 litrelik 2 kap olmuş oluyor. İkisinden birini seç :D
sadece 8 litrelik kap dolu abi
tamtamına 4 litrelik olcak
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
ölçüler milimetrik verilmiştir. :60:
olmadı :66:
üzgünüm cevap bu diğil göz kararı olmayacak ve de 4 litre olacak hala bekliyorum :10:
kopya çektim sakın çaktırma :44:
yaw ağabeyim şöle hünerlerimizi konuştursak nası olur ben bu tablodan bişi anlamadım:):)
8 litrelik kaptaki suyu 5 ve 3 litrelik suya boşaltırız sonra 8 litrelik kap bu durumda boş olursonra bu kabı yarısını doldururuz elimizde 4 litrelik su kalmiş olur
...hepsi bu kadar basit başka yokmu yani zor olanı
yarısını falan unut net cevap olcak göz kararı yooook :51:
öncelikle 8 lt re dolu olan kabımızdan 3lt lik kabı doldururuz
sonra o 3 lt elde ettiğimiz suyu 5 lt lik kaba dökeriz 3 lt lik kabımızı tekrar doldururuz şimdi 8 lt lik kapta 2, 5 lt lik kapta 3 ve 3 lt lik kaptada 3 lt re suyumuz vardır . 3 lt lik kaptaki suyu içinde 3 ltre olan 5 lik kaba boşaltırız ve kapta 1 lt re su kalmış olur 5 lt likte fullen miş olur 8 lik te halen 2 litre su vardır 5 litreyi olduğu gibi 8 litre lik kaba boşaltıp 7 litreye tamamladıktan sonra 5 lik kap boşlalır 3 lük kaptaki 1 litreyi 5lik kaba döker boşaltırız beşlik kapta 1 litre su elde etmiş oluruz daha sonra 8 lik kapta bulunan 7 litre sudan 3 lk kabı doldurur ve elimizdeki 3 litre suyu 5 lik kaptaki 1 litre suyun üstüne boca ederiz elimize 4 litre su geçmiş olur
yordun beni edaaaa :10: