:q:tomi kardeşş yüreğine sağlıkk çok güzel yazmışsınn yazdıkların çok mantıklıı hepside dop doğru :10:
Printable View
:q:tomi kardeşş yüreğine sağlıkk çok güzel yazmışsınn yazdıkların çok mantıklıı hepside dop doğru :10:
Hepimiz elhamdülillah müslümanız. Ancak emrerojava kardeşime katılıyorum. Müslüman olmanın şartı Allah'a, resuluna ve kurana inanmaktır. Tabii ki beş tane de farz var. Ancak kuranı kerimde olmayan şeyleri varmış gibi ya da üzerine de katarak islama mal etmek doğru şeyler değil. İslam kolay bir dindir. İslam mantık dinidir. İslama olmayan bazı şeyleri mal etmek doğru olmadığı gibi günahtır da. Bana kalsa Siirtli gençler önce Siirt'te yüce dinimiz İslam'a mal edilmeye çalışılılan benim de uzaklardan duyduğum bazı hurafelerle mücadele etseler (Tabii ki fikir bazında) daha doğru olur. Örneğin zekat verene kasko (sigorta)nun caiz olmadığı ve mesela daha da önemlisi faiz yerine küçük çocukların bile anlayabileceği vadeli (aslında faiz) satış hokkabazlıkları ki (buradaki faiz oranları faizlerden de yüksektir) Peki yüce Allah bunları ve niyetlerini bilmiyor mu. Yani önce hurafelerle uğraşıp onları yok edelim. Ondan sonra bazı şeylere sıra gelebilir. Saygılar, sevgiler, selamlar.....
değerli dostlar, lütfen ayet ve hadisler hakkında kesin olarak bilmediğimiz konuları sanki çok biliyormuşuz gibi yorum yapmayalım. aksi halde vebali çok büyük olur...
unutmayalımki yarım doktor insanı candan ve yarım alim ise imandan eder. dolayısıyla kimsenin imandan olmasına vesile olmamakta fayda var diye düşünüyorum.
ancak dediğim gibi tekrar altını çizerek ifade ediyorumki, bilmediğimiz konulara girmeyelim. bilesinizki bazı konularda konuşmak gümüş ise, susmakta altındır!
muhterem kardeşlerim, şunu çok iyi bilmeliyizki, islam kolaylık dinidir ve hz. peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifte, "zorlaştırmayın kolaylaştırın" diye buyuruyor. bilmem ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum. bana kalırsa bu hadisi şerifin ışığından yola çıkarak, insanlara cehennem azabını değil, cennet nimetlerini izah etmekte fayda var diye düşünüyorum.
en derin kalbi muhabbetlerimle kalın sağlıcakla...
Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : adıyaman
değerli dostlar, lütfen ayet ve hadisler hakkında kesin olarak bilmediğimiz konuları sanki çok biliyormuşuz gibi yorum yapmayalım. aksi halde vebali çok büyük olur...
unutmayalımki yarım doktor insanı candan ve yarım alim ise imandan eder. dolayısıyla kimsenin imandan olmasına vesile olmamakta fayda var diye düşünüyorum.
ancak dediğim gibi tekrar altını çizerek ifade ediyorumki, bilmediğimiz konulara girmeyelim. bilesinizki bazı konularda konuşmak gümüş ise, susmakta altındır!
muhterem kardeşlerim, şunu çok iyi bilmeliyizki, islam kolaylık dinidir ve hz. peygamber efendimiz (s.a.v) bir hadisi şerifte, "zorlaştırmayın kolaylaştırın" diye buyuruyor. bilmem ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum. bana kalırsa bu hadisi şerifin ışığından yola çıkarak, insanlara cehennem azabını değil, cennet nimetlerini izah etmekte fayda var diye düşünüyorum.
en derin kalbi muhabbetlerimle kalın sağlıcakla...
Hay ağzına sağlık.O kadar güzel izah etmişsinki lafına laf diyecek kelime bulamıyorum .Saygılarımla :4:
adıyaman da sölediği gibi benim ilk yaptığum yorum un düşüncesinde billeştik kanımca...
zorlamıyalım kolaylaştırarım bi namaz kaçırmaklaaa bişey olmaz bilerek yapmadıktan sonra..
çok muhterem ve saygıdeğer emrerojave ve akıllı-esmer bu güzel yorumlarınızdan ötürü zatıalilerinize sonsuz şükranlarımı arz etmek istiyorum. çok mersi...
emrerojave kardeşimin yorumuna cevaben diyorumki "ameller niyetlere göredir!"
değerli akıllı-esmer kardeşime gelince, öncelikle onunda benim gibi beşiktaşlı olduğunu görünce doğrusu bir an çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. ayrıca şahsıma karşı iltifat amaçlı yazdığı o güzel, kibar, ve nazik cevabına karşı çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum...