EWLİLİĞE HAYIR EWLİLİĞE HAYIRR.... :108:
Printable View
EWLİLİĞE HAYIR EWLİLİĞE HAYIRR.... :108:
Hayatta seçebilceğimiz tek akrabamız eşimiz ve eşimizide kendmiz severek ve anlaşarak seçmemeizin en doğal hakkımız oldugunu düşünüyorum...
çok güzel bi konuya değinmişsin çğnkü ne kadar karıştırırsan o kadar karışacak bi konu
bizim buralarda evliliğe genelde kader kısmet meselesi diye bakarlar... evliliğin saçmalık oluğunu söylimce söylediğim tamamıyla bir saçmalık olacak..
ama şurası bir gerçekki 6 ay canım ciccim ayları dır bir kaç küçük aşk söcüğüyle etraf mis gibi aşk kokarr...
sonra kıyaslamalar başlar elin karısı elin kocası diye...
sonra eşler sadece birbirlerine tahmmül etmeye başlarlar.. ben hayatım boyunca 4x4 bir evlilik görmedim göreceğimide sanmıyorum..
bekarlık sulatanlıktır (bu söylediklerim madalyonun bir yüzü öteki yüzü hesabıma gelmiyor) :265:
helal olsun abicim :4: :4: :4:Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : eLeM@N
ne görücü nede flört
gönül evliliği farkı yakalaya bilmiş şanslı kişilerdenseniz gönüllerde bir olmuşsa bu bi bakışlada olur görücü veya flört ederek evlenip evlenmemek öneli değildir
hem flört edenler evlenmek içinmi flört ediyor ben inanmıyorum
bi erkek olarak
evlenilecek veya eylenilecek kızın belli ve birbirinden çok rahat ayrt edile bileceği kanaatindeyim
burada kızlarada aynı tarz yaklaşımda bulunup kendilerini kullandırmamaları gerektiğini hatırlatırım :1:
ben şahsen birbirlerini tanımaları ve anlaşöalarıı kanatindeyim
annemde görücü usulü evlenmiş yengem de hemen hemen hepsi görücü usulü gayette mutlular :71: :71:
görücü usulü evlilik hoşuma gidiyo çünkü yeni bi tanışma ve zamanla aşka dönüşen bi evllilk B) görücü usulu flört te ayrılıklar kısa sürer
Konuya farklı bir noktadan yaklaşacam.Günümüz artık iletişim çağının sağladıklarıyla dolu.herkes özel hayat gizliliğini gaspı doğal karşılıyor.Genç kızlarımız ve genç erkeklerimiz artık ilişkileri doğal seyrine bırakmaktansa anın tadını çıkarma güdüsündeler.Bu da seçiciliği perçinliyor.gerçekten de eskisi gibi değil.Artık erkek olarak birileriyle dostluk ve aşk ilişkisine girmek zor değil.Çünkü bu amaçta olan karşı tarafta var.İş bu noktada özelin paylaşılması ve uygunluğun ayralanmasına kalıyor.Bu da Flört denilen açık tabirle çıkma olayını oluşturuyor.
Hangisi sana uygun diyorsanız.insan 1 kere evlenir.Ve eşini iyi tanımalı.Bunu düzeyli bir flörtle yapmak zor değildir.Olurda ayrılma durumu olursa burda zarar görecek sadece bayan değildir bence erkekte sonuçta burda zarar görür.Bayan odaklı ilişkiler zaten sağlam temelli değildir.Görücü usülü ne kadarda ileriye dönük sağlam bir evlilik görünsede ben yine de eşlerin birbirlerini tam olarak tanımadan yaptıkları evliliğe karşıyım.......
Kardeş iyi hoş bi konu açmışsın da sen diyorsun ki ben flörte karşıyım.Ne yani görücü usülü ile ewlendiğin zaman mutlu olabilecekmisin.Onu da boşver sen neden görücü usulu diyorsun, kimseyle çıkmamaış olsun el değmemiş.......vb. olsun demi.Peki içini biliyonmu ne yani görücü usulü ewlendiğin kişi seni aldatmazmı, aldatamazmı ??? Bence her zamanki gibi eleman abi yaşının verdiği olgunlukla konuşuyor(( yaşlı değilsin ha . alınma :11:)) bence de önemli olan fikirler.Birbirine sevmek önemli, şayet gerçekten seviyorsan kızın adını çıkarmassın zaten..Yok flörtmüş yok görücü usulüymüş hepsi boşşşşş niyet önemli niyet..
kız yada erkek namus kavramını aramak yanlış o konuda yorum yapamayız ama sadece kızlar için düşünmeyelim erkeklerde de yanlışlık var kız daha fazla zarar görüyor tabi ama Flört eden kız veya erkek sırf görücü usulu denilmesin diye hayatlarında buyuk yaralar açabilirler.
benim düşüncem... (kızlar daha fazla zarar görüyor)
evlenmek sunut tır evlılık insanı bir çok gunahtan uzak tutar görucu usulu evlılık
daha mantıklı çunku karşinizdakını daha iyi tanıma şansınız var onun iyi ve kötu tarflarını daha iyi farkedersınız gönul evlıkllerınde bunu farketmek çok daha çünkü o size mukemel görunuyordur kötu farketezsınız görucu usulu evlıklerı pisikolok dk. daha uygun görup savunurlar.