Aslında en elem olanı kendı dilimizi kendimiz katlediyoruz ... her şeyde oldugu gibi konuşmamızdada kolaya kaçıyor lisanımızı mahfediyoruz...
Printable View
Aslında en elem olanı kendı dilimizi kendimiz katlediyoruz ... her şeyde oldugu gibi konuşmamızdada kolaya kaçıyor lisanımızı mahfediyoruz...
candy5 madem bu kadar dil sevdalısısın ilk önce kendi nickini değiştir ve ondan sonra başkalarıyla dilin üzerine tartış.
dünyayı değiştirmek istiyorsan ilk önce kendini değiştir diye bir söz vardır hatırlatırım
:7:Candy5 :7:
*İ$t£ B£n Bu Yoruma Bravoo derimm !Alıntı:
ORiJiNAL YAZARI : humanist
candy5 madem bu kadar dil sevdalısısın ilk önce kendi nickini değiştir ve ondan sonra başkalarıyla dilin üzerine tartış.
dünyayı değiştirmek istiyorsan ilk önce kendini değiştir diye bir söz vardır hatırlatırım
:7:Candy5 :7:
:105: (Bir Numara) :d
*Türkçeyi çok seviyor olabiliriz ama ülkemizde sadece türkler Yaşamıyor kürdü arabı ingilizi ister istemez £tkiLeniyoruz...
*ya türkçe ya da ingilizce olmaz yavaş yavaş öğrenicez :) malum ingilizce dünya dili olmuş bizde buna uyalım dimi ;)
Baska derdimiz yok. Turkiyenin tek sorunu diLi kaLdı sanki :) valla beni enterese etmez, ha söyLe ha böyLe.
anLattikLarin senin anLatabiLdigin anLayabiLdigin kadar deiL. unutma anLadikLari kadarsin ..
Humanist bana bisi deme .. nickim Türkce ha :)
:228: neresi Türkçe ?
başbelası yerine basbelasi yazmışsın :D
Arkadaşlar, gerçekten çok önemli bir mevzuyu masaya yatırmış bulunuyoruz, fakat ben dahil hepimiz, işin ciddiyetini hala kavramış değiliz.
İnternet ortamında kullandığımız kısaltmalardan tutunda, konuşmalara değin, yabancılaşmamaya ve Türkçe'yi bozmaya çalışmaktayız.
Türkçe site isimleri meydana çıkmaya başladı. Adres çubuğunda ş'leri s, ğ'leri g, İ I yapmaya gerek kalmadı.
Msn'de ve diğer mesajlaşma programlarında da selam yazmak varken, s.a. gibi küfür eder gibi harflar yazıp, yazmaktan kaçmayalım. bye gibi yabancı kelimelerle güle güle, Allah'a emanetsin, kendine iyi bak gibi kelimeler arasındaki farkı anlama zamanı geldi bence.
VALLA DİL FARKETMEZ BENCE AMA KÜLTÜR ÇOK ÖNEMLİ
Bİ ALLAHA EMANET OL İLE BAY ARASINDA Kİ FARKI DÜŞÜNÜRSEK
HA İNGİLİZCE TÜRKÇE VEYA HERHANGİ Bİ DİLDE YAZIŞA BİLİRİZ AMA KISALTMALAR OLMADIĞI TAKDİRRDE
SORUN O KISALTMALARIN BİR DİLİ TEMSİL ETMEYİŞİ HER DİLE UYUM GÖSTERMESİ
BİR SANAL DİL OLUŞMUŞ GİDİYOR
BU İNTERNET DİLİ NE TÜRKÇE NEDE BAŞKA BİDİL SORUN ORDA
aynı msnde öle konuşuyoruz ee artık biraz zor değişir.. :264:
benim nickim türkce alla alla . :13: :221:
cidden deiseceeni sanmiyorum :) yormayin güzel beyninizi ..
Bazı İnsanlara TÜRKÇE Ögretmek Gerçekten Zor Oluyor..
Konuşmak İse İmkansız Nedeni Mi..
Özünde Türkçe Yok SLM,MRH, v.s Gibi Kelime Kullanmak Daha Kolay Geliyor ok ( Tamam )
Emoca yazmak deniliyor galiba ona.. ve bu günden güne gençleri kendisine doğru itiyor...
herşey dile bağlı dil en çok kullanılan iletişim duyumuz kültürümüzde bu yönde şekil alır dolayısıyla herşey dile bağlı bunun için düzgün kallanılmalı bu hepimizin sorunu arkadaşlar herkeside alakadar eden bir konu ß