11 yıldır ailecek istanbuldayız her yıl bizden biri siirte gelir. kış stoğu yapmak içinde 60-70 kilo peynir alırız. senesi dolmadan bitiririz. otlu peynir bambaşka bişey
Printable View
11 yıldır ailecek istanbuldayız her yıl bizden biri siirte gelir. kış stoğu yapmak içinde 60-70 kilo peynir alırız. senesi dolmadan bitiririz. otlu peynir bambaşka bişey
haklısın gerçekten. Otlu peynir bambaşka birşey.
İstanbul'da akrabası bulunanlar bilir, telefonla sipariş ederler. Siirt'tekiler de otobüs ve kargo vasıtasıyla gönderirler. veya sizin gibi biri gelir buradan otlü peynirleri götürür.
Mersin'deki akrabalarımız da bizleri her sene arar ve otlu peynir siparişi verirler. Alırız, Hazırlarız, bidonlara yerleştiririz. Siirt'teki bir soğuk hava deposunda beklettikten sonra kışın depodan alıp Mersin'e göndeririz.
Helvacılar Çarşısının sonunda ve bir alt sokağında çok sayıda peynirce var ve hepsinin de peyniri bir harika.
ben istanbulda kalıyorum ama bütün yediğim peynirler siirt ten geliyor bayılıyorım oranın peynirine !!!
aynen ama ekmek de ığbeys keğek:DAlıntı:
rallici_56 Nickli Üyeden Alıntı [Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
iftarı yeni yaptım ama yine acıktım yahu :D
ıbes keak ve peynir
yanında bir de SILA dizisi :D
panıye sıyıkı:D
Uzun zamandır Siirt dışında yaşıyorum bende..Ve inanın ki en çok özlediğim şey kokusuyla tadıyla Siirt peyniri oluyor...
Yuhhh beaa bu saatte de peyniri nerden bulacam...:(
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
Siirt peyniri
[Üyeler Mesaj Yazmandan Misafirlerde Kayıt Olmadan Link GöremezlerKayıt İçin Tıklayın ! ]
panire lorke
panire joji
Her öğün peynir yiyorum diyebilirim. çünkü gerçekten tadına doyum olmuyor Siirt peynirinin.